17
Haziran
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

60 dönüm makilik kül oldu

Aliağa'da 10'ar dakika arayla çıkan iki yangında 60 dönümlük makilik alan kül oldu. Bugün öğle saatlerinde Değirmendere ve Cindere bölgelerinde çalılık ve makilik alanda yangın çıktı.

Yangınlara İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait iki yangın söndürme helikopteri, Aliağa Belediyesi İtfaiye ekipleri, Petkim, Petrol Ofisi, Bergama Orman Müdürlüğü'ne bağlı itfaiye araç ve ekipleri müdahale etti. Ekiplerin kısa sürede bölgeye gelmesiyle yangın, yoğun rüzgara rağmen büyümeden kontrol altına alındı. Aliağa Belediyesi'ne ait kepçe, traktör ve greyderlerin orman yollarını seri bir şekilde ottan arındırması ve helikopterlerin havadan müdahalesiyle yangının ormanlık alana sıçraması önlendi. Yaklaşık 60 dönümlük çalılık ve makilik alan yanarken, söndürme çalışmalarında büyük başarı gösteren ekipler vatandaşlar tarafından takdir topladı.

Yaklaşık 1.5 saat süren söndürme çalışmasının ardından soğutma çalışmalarının iki helikopterle Güzelhisar ormanlık bölge ile makilik alan arasında tampon bölgede devam ettiği bildirildi.

Öte yandan, Cindere mevkiinde başlayan yangına makilik alanda arkadaşlarıyla oyun oynayan 11 yaşlarındaki İ.T. isimli bir çocuğun sebep olduğu ihtimali üzerinde duruluyor. İ.T, Çocuk Bürosu'na götürülürken annesi de karakola götürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2005 Pazartesi 16:15:24
Güncelleme :1 Ağustos 2005 Pazartesi 16:56:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?