17
Haziran
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Dönercide tüp patladı: 4 yaralı

Aliağa'daki bir dönerci dükkanında tüp patlaması sonucu 4 kişi hafif yaralanırken, çevredeki yüzlerce dükkan ve evin camları kırıldı ve çok sayıda araç da hasar gördü.

Dün gece 23.15 sıralarında İstiklal Caddesi'nde bulunan Gülşah Saral'a ait olduğu belirlenen Yunus Emre döner salonu isimli dönerci dükkanında sanayi tüpünden sızarak biriken gazın sıkışmasından dolayı meydana gelen patlamada 4 kişi hafif şekilde yaralandı.

Yaralılar, Aliağa Devlet Hastanesi'ne götürülerek ayakta tedavi edildi. Patlama esnasında yaralanan kişilerin Osman Kaya, Hüseyin Toros, Selçuk Taneli, Gül Multioğlu olduğu belirlendi. Patlama sonucu, İstiklal caddesinde bulunan yüzlerce ev ve işyeri ile cadde üzerindeki onlarca araçta maddi hasar meydana geldi.

Aliağa 2. noter binasının yanında meydana gelen patlama Aliağalıları da korkuttu. Yataklarından fırlayan Aliağalılar gördükleri manzara karşısında şok geçirdi. Olay yerine gelen polis ve Aliağa Belediyesi itfaiyesi çıkan küçük çaplı yangını söndürdü. İlk belirlemelere göre, ruhsatsız olduğu tespit edilen döner salonunun mutfak bölümünde bulunan sanayi tipi Lpg tüpünden sızan gazın, elektriklerin açılmasıyla birlikte patlama meydana geldiği öğrenildi.

Olayda komşu iki dükkan da kullanılamaz hale gelirken, olay yerine gelen Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, incelemenin ardından yaptığı açıklamada, patlamanın Lpg gaz sıkışmasından oluştuğunu açıkladı. Patlamanın ardından olay yerine gelen vatandaşlara da megafon aracılığı ile durum hakkında bilgi veren Kaymakam Bulgurlu, vatandaşlardan görevlilerin rahat çalışabilmeleri için evlerine gitmelerini istedi.

Öte yandan, emniyet müdürlüğü patlamadan etkilenen işyerlerinin sahiplerine telefon aracılığı ile ulaşıldı. Caddede park halinde bulunan yaklaşık 30 hasar görmüş araç, sahiplerinden de muvafakat izni ile olay yerinden çekiciler yardımı ile eski garajda depo alanına kaldırıldı. Patlamanın ardından Yunus Emre döner salonu işletmecisi Gülşah Saral (25) polis tarafından gözaltına alındı.

Patlama sırasında karşı dükkanda bulunan ve aylık sayım için nöbetçi kalan market yetkililerinde 3 kişinin de hafif şekilde yaralandığı öğrenildi. Görgü tanıklarının ifadelerine göre sağır edici bir patlama ile birlikte meydana gelen olay İstiklal Caddesi'ni savaş alanına döndürürken yüzlerce evin cam ve pencerelerinin yerinden çıkarak büyük tahribat oluştu. 4 kişinin hafif yaralandığı patlamada ilk belirlemeler göre 5'i ağır hasarlı yaklaşık 100 dükkan maddi hasar görürken, cadde boyunca yüzlerce daire ve evlerin camları kırıldığı, toplam zararın 1 trilyon lira olduğu öğrenildi.

Patlama sonrası Aliağa Amniyet Müdürlüğü'ne bağlı bomba ekibi de enkazda yaptığı incelemenin ardından, İzmir bomba ekipleri ve olay yeri inceleme ekipleri de inceleme yaptı. Emniyet yetkilileri bomba izine rastlamadı. Emniyet müdürlüğü yetkililerin ifadelerine ve olay yeri inceleme birimlerinin araştırmaları sonucu patlamanın Lpg gaz sıkışmasından meydana geldiği kesinlik kazandı.

Patlamanın ardından olay yerine gelen Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Belediye Başkanı Tansu Kaya, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Levent Hardalaç, yaptı incelemelerden sonra toplanan vatandaşlara ve hasar gören işyeri sahiplerin geçmiş dileklerinde bulundu. Patlama anında dönerci dükkanına sınır olan Aliağa 2. noteri ağır hasar alarak çalışılamaz hale geldi.

Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Levent Hardalaç'ın talimatı ile resmi statüsü olan noterlik binası güvenlik nedeni ile evrak ve büro malzemeleri ile birlikte tahliyesi yapıldı. Emniyet müdürlüğüne bağlı ekipler, dönerci dükkanında bulunan tüplerin tartımlarını yapmak için olay yerinde bulunan boş ve dolu tüp lpg tüplerine el koydu.

Gece geç saatler kadar olay yerinde inceleme yapan polis birimlerinin çalışmaları bittikten sonra Aliağa Belediyesi'ne ait çöp kamyonları ile enkaz kaldırma çalışmaları devam etti. Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2005 Salı 13:41:37
Güncelleme :15 Kasım 2005 Salı 13:45:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasin keskin IP: 85.97.198.xxx Tarih : 18.11.2005 16:14:50
bir tüp bu kadar yapıyorsa tüpraş ne yapmaz kiiiiiiiiiiii