18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Deniz keyfi faciaya döndü!

Günübirlik denize gelen ailenin tatil keyfi kabusa dönüştü. Denize giren çocuklarını kurtarmak isteyen bir kadın hayatını kaybederken, 3 çocuk ağır yaralı olarak kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, olay saat 12.30 sıralarında Aliağa Arka Plajlar mevkiindeki belediyeye ait Saka Moteli Plajı'nda yaşandı. Salihli'de ilköğretim okulunda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak görev yapan Mehmet Yılmaz, eşi Rukiye Yılmaz, kızları Merve Yılmaz (11), Menemen'deki kardeşi Adem Yılmaz'ın evine geldi. Kardeşi Yılmaz'ın eşi Şerife Yılmaz (38) ve çocukları Ömer (7) ve Zeliha'yı (12) da günübirlik tatillerine dahil eden aile, Aliağa'daki Arka Plajlar mevkiinde Saka Motel önünde denize girmeye başladı.

Sahilden 20 metre açılan aile üyesi bir çocuğun denizde paniklemesiyle heyecana kapılan tüm aile fertleri yüzme bilmedikleri halde çocuğu kurtarmak için denize açıldı. Can havliyle boğulmak üzere olan çocuklara yetişen Şerife Yılmaz, aniden derinleşen dalgalı denizde su yutmaya başlayarak dibe battı. Çocukların çığlığını duyan plajdaki diğer vatandaşlar, olaya müdahale edip denizden 4 çocuğu çıkardı.

Ağır yaralı 3 çocuk, ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra olay yerine yetişen 112 Acil Servis ambulansıyla Pektim Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne getirildi. Çocukları kurtarmak isterken boğulan Şerife Yılmaz ise uzun uğraşlar sonucunda denizden çıkarılabildi. Bilinci kapalı olarak Petkim Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne yetiştirilen Şerife Yılmaz, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şerife Yılmaz'ın çocukları Ömer ve Zeliha, kuzenleri Merve (11) ile birlikte acil servisteki ilk müdahalenin ardından İzmir Behçet Uz Çocuk Hastanesi'ne sevk edildi.

Öte yandan, acı haberi acil servis doktorlarından öğrenen Adem Yılmaz, sakinleştiriciyle yatıştırıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2005 Cuma 18:23:29
Güncelleme :29 Ağustos 2005 Pazartesi 12:23:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?