23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Bakan Güler Bergama'da

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Bergama'da inşaatı devam eden Yortanlı Barajı ve baraj sularının altında kalacak olan Allianoi Antik Kenti'nde incelemelerde bulundu. Bakan Güler, burasının 'Yortanlı Barajı mı yoksa antik kent mi' olduğu kararını Ankara'da vereceklerini söyledi.

İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, DSİ Genel Müdürümüz Veysel Eroğlu ile birlikte Yortanlı Baraj alanına helikopter ile inen Bakan Güler ve beraberindekileri Bergama Kaymakamı Hüseyin Eren, belediye başkanları ve köylüler karşıladı. Bakan Güler, Bergama'da bir süredir 'Baraj mı, antik kent mi?' tartışmaları yaşandığını belirterek,

 "Buraya barajı ve Allianoi Antik Kenti'ni gezelim ve neler yapılmış yerinde görelim diye geldim. Gözümle görüp elimle tutarak buradaki olayları görmek istiyorum. Bölgenin büyük ölçüde suya ihtiyacı var. 11 sene önce başlanmış bir çalışma. Ama ne yazık ki halen bekliyor. DSİ'nin bu güzel çalışmasına karşın, 'Tarih sular altında kalıyor' dediler. Yerinde görelim ve karar verelim dedim. İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, DSİ Genel Müdürü Veysel Eroğlu ve diğer arkadaşlarımla geldim" dedi. Daha sonra şantiyede DSİ tarafından hazırlanan brifinge geçen Bakan Hilmi Güner'e bilgi verildi.

Bölgenin suya büyük ihtiyacı olduğunu belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, "Burada büyük de bir yatırım yapılmış. 250 bin kişinin su ihtiyacı var. Aynı zamanda bölgede suya dayalı ziraat yapılıyor. Bu bakımdan su hayati önem taşıyor. Bu 250 bin kişiye iş imkanı doğuracak. Bölge ekonomisini kalkındıracak. 18 bin hektarlık tarım alanına hayat verecek. Böyle bir baraja ihtiyaç var. Belediye başkanlarımız, ziraat odası başkanımız 5 bin 500 adet imza toplayıp gelmişler. Ancak bir yandan da tarih tarihi eser meselesi var. Bu da bizim için aynı zamanda zenginlik. Dolayısı ile bunu yerinde görmek için geldik. Suyun tutulmasına az bir zaman var. Arkadaşlarımızla bir daha görüşerek kendi aramızda bir değerlendirme yapıp bunu basınla paylaşacağız. Tabi ki suyun önemi köylümüz için büyük önem arz etmektedir" diye konuştu.

Brifingin ardından, Allianoi Antik Kenti'ne geçen bakan burada da bilgi aldıktan sonra Bergama'dan ayrıldı.

.
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2005 Cuma 00:59:03
Güncelleme :28 Ekim 2005 Cuma 01:03:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?