18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Kardeş şehir protokolü

İzmir'in Bergama İlçe Belediyesi, Avrupa Birliği'ne üye ülkelerden Hollanda'nın Alkmaar kenti ile 1 yıl önce imzalanan kardeş şehir protokolü kapsamında AB için ekonomik, kültürel ve sportif alanlarda ortak proje yapmak üzere çalışmalara başladı.

2004 yılında Hollanda'nın Alkmaar kenti ile kardeş şehir protokolü imzalayan Bergama Belediyesi, protokol kapsamında Avrupa Birliği fonlarından yararlanabilmek için Alkmaar ile ekonomik, kültürel ve sportif alanlarda proje üretecek. Alkmaar Belediyesi Encümen Üyesi Hans Meijer, Meclis üyeleri Hans Tanger, Jan Jansen, Rıza Diktaş, Boran Bilbal, Alkmaar Ticaret Odası Genel Müdürü Jan Glaubitz, Eğitim Bürosu memuru Willie Van de Pijl, polis memurları Sultan Tasdelen, Nalan Kalkanoğlu, Alkmaar-Bergama Kardeş Şehir Sekreteri Hanneke Schrijen ve Kardeş Şehir Komite Üyesi Süleyman Hayat kardeş şehir protokolü kapsamında Bergama'ya geldi. Heyet, bir haftalık program kapsamında Bergama Belediyesi, Bergama Ticaret Odası, Bergama Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (BEGİAD) ve diğer dernek ve kuruluş temcileriyle görüşmelerde bulundu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Raşit Ürper, "Proje yapımında AB deneyimi olan Alkmaar ile birlikte çalışacağız. Bu çalışmanın temel ilkelerini Alkmaar Belediyesi Meclis üyeleri, Encümen üyeleri ve belediye görevlileriyle görüştük. Bu görüşmelerimiz bizim açımızdan çok faydalı geçti. Türkiye'nin AB'ye giriş sürecinde, biz de Bergama Belediyesi olarak eş zamanlı çalışmaları kardeş şehrimizle başlatmış bulunuyoruz. Alkmaar ile birlikte AB fonlarından yararlanabilmek için AB kriterlerine uygun projeler yapacağız. Ekonomik, kültürel ve sportif alanlarda yapılacak bu projelerle AB fonlarından faydalanmayı hedefliyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2005 Pazartesi 13:41:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?