1
Haziran
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Harap bina sosyal tesise dönüştü

Bergama'da mülkiyeti belediyeye ait olan, ilgisizlik ve bakımsızlık yüzünden harabeye dönen bina onarılarak sosyal tesise dönüştürüldü.

Yıldız Garajı yanında bulunan ve mülkiyeti Bergama Belediyesi'ne ait olan, uzun bir dönem market olarak hizmet verdikten sonra ilgisizlik ve bakımsızlık yüzünden sarhoş ve ayyaşların mekanı haline gelen bin metrekarelik binanın kurtarılması için yapılan yenileme çalışmaları meyvesini verdi.

Yapılan çalışmaların ardından bina, belediyeye bağlı sosyal tesis olarak hizmete başladı. 5 yıldızlı tesislerdekini aratmayacak özelliklerle donatılan mutfakta her gün hazırlanan 500 kişilik yemek, dar gelirli ailelere belediye aracıyla servis yapılmaya başlandı.

Tepeden tırnağa yenilenen binanın mutfağında dar gelirli aileler için 365 gün kesintisiz sıcak yemek çıkarıldığını söyleyen Belediye Başkanı Raşit Ürper, "Mahalle muhtarlarımızla ortak çalışma sonucu belirlediğimiz dar gelirli ailelerimize çok kaliteli düzeyde günlük üç çeşit sıcak yemek çıkarıyoruz. Yemeği belediye araçlarımızla ailelerimizin evine kadar sefer taslarıyla götürüyoruz. Yani hiçbir yaşlıyı, çoluk çocuğu yemek almak için sıralarda bekletmiyor, rencide etmiyoruz" dedi.

Belediyenin kendi imkanlarıyla yaptığı çalışmalar neticesinde modern bir görünüme kavuşan binanın 240 kişi kapasiteli bir salonu da bulunduğunu kaydeden Başkan Ürper, "Tarihi ve kültürel değerleriyle tüm dünyanın tanıdığı Bergama'da sosyal aktivitelerimizi sağlıklı bir şekilde yapabileceğimiz bir salonumuz bile yoktu. Ancak belediyemizin elinde ilgisizlik ve bakımsızlık nedeniyle sarhoş ve ayyaşların mekanı haline gelen bin metrekarelik bir bina bulunuyordu. Bu binanın çürüyüp yok olmasını önlemek hem de büyük ölçekli bir salona sahip olmak için vakit kaybetmeden çalışmalara başladık ve sonuçta böyle bir binayı belediyemize kazandırdık" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2005 Salı 16:38:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?