24
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Tatbikatta heyecan doruğa çıktı

İzmir'in Bergama İlçesi'nde, İtfaiye Haftası kutlamaları çerçevesinde bir ilköğretim okulunda düzenlenen yangın tatbikatında heyecanlı dakikalar yaşandı.

Her yıl 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası etkinlikleri kapsamında Mert Öztüre İlköğretim Okulu'nda, öğrencilere okulda çıkabilecek bir yangında neler yapmaları gerektiği, ilk yardım ve okulun tahliyesi konusunda bir seminer verildi. Eğitim seminerinin ardından yangın tatbikat yapıldı.

Bergama Belediyesi İtfaiye ekiplerince gerçekleştirilen tatbikat, yangın olduğunu belirten itfaiye araç sireni ve okul zilinin çalmasıyla başladı. Sirenin çalmasının ardından öğrenciler öğretmenlerinin nezaretinde okul binasını boşaltıp, bahçenin uygun bir yerinde beklemeye başladı. Üst katlarda sınıflarından çıkamayan öğrencilerin ise, şişme yatak açılarak sınıfların penceresinden yatağın üzerine atlamaları sağlandı.

Ardından bahçede yakılan ateş itfaiye erleri nezaretinde yangın tüpleriyle söndürülürken, öğrenciler tatbikat sırasında heyecanlı dakikalar yaşadıklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2005 Cuma 13:53:28
Güncelleme :3 Ekim 2005 Pazartesi 15:53:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mert öztüreilköğretim okulu IP: 81.214.165.xxx Tarih : 30.09.2005 22:02:19
bu tür programlarlar sık sık değişik okul ve kurumlarda tekrarlanmalı.Bergama belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.