18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Engin Noyan Kütahya'da

Tavşanlı Belediyesi'nin programına katılan sanatçı Engin Noyan, dünyanın her yerinde Müslüman olduğunu söyledi.

Hayatı boyunca birçok yeri gezme imkanı bulduğunu ifade eden Noyan, "Fiji'de bile Müslüman var. Müslümanlar'ın yaşamadığı bir yer yok. Her yerde Müslümanlar bulunmasına rağmen, müminler, içinde bulundukları ortamda gereken güzellikte İslam'ı yaşayamıyorlar. Müslümanlar'ın bu hali, asıl olana dönmemelerinden kaynaklanıyor" dedi.

Karikatür krizine de temas eden Noyan, yapılan saygısızlığın bir avuç Danimarkalı karikatüristle sınırlı olmadığına işaret etti. Batı dünyasının içinde bulunduğu karmaşanın bu tür davranışları beraberinde getirdiğini söyleyen Noyan, dini hayatlarından kovan zihniyetin çare arayışlarından biri olarak bu davranışla karşımıza çıktığını ifade etti.
"Bugün Müslümanlar'ın içinde bulunduğu kötü durum bile batı dünyası için bir umut ışığı" diyen Noyan, "Yaşantımızda inançla birlikte ne çok şeye sahip olduğumuzu fark edelim" şeklinde konuştu.

Noyan, Kur'an-ı Kerim'in mesajını Hazreti Peygamber'in yaşayışıyla ve sahabenin tatbikiyle anlamaya çalışmak gerektiğini söyledi. Kaybetmeye yüz tutan insani değerlerin ne kadar önemli olduğunu hatırlatan Noyan, gerçek medeniyetin inançla birlikte kurulabileceğini dile getirdi. Program, Noyan'ın sevenlerine kitaplarını imzalamasıyla sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2006 Salı 18:12:43
Güncelleme :28 Şubat 2006 Salı 18:16:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?