21
Mayıs
2024
Salı
KÜLTÜR/SANAT

Tarihi medrese onarımına engel

Kütahya'da, mülkiyeti Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne geçen ve yıllardır harabe halinde bulunan 572 yıllık İshak Fakih Medresesi'nin, aslına uygun olarak restore edilmesi için 2006 yılı yatırım programına alındığı, ancak belediye ile vakıflar arasındaki yol ihtilafı sebebiyle tadilata başlanamadığı bildirildi. 

Maruf Mahallesi Ertuğrulgazi Caddesi üzerindeki tarihi medrese, AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay'ın teşebbüsüyle, 2006 yılı için restorasyon programına alınmıştı. 14. yüzyılda yaşayan büyük fıkıh alimi İshak Fakih Hazretleri'nin adını taşıyan medrese ile cami arasında genişliği 5 metre, boyu 80 metreyi bulan alanın, alternatifi olduğu halde, yıllardır yol olarak kullanılması yüzünden restorasyona başlanamıyor. Maruf Mahallesi sakinleri, Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün alternatif yolun kullanılması için Kütahya Belediyesi'ne başvurduğunu, ancak günlerdir olumlu ya da olumsuz bir cevap alamadıklarını belirtti.
 
Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkilileri, İshak Fakih Medresesi'nin aslına uygun olarak restore ettirildikten sonra, burada öğrencilere yönelik hizmet verileceğini belirtti. Büyük alim İshak Fakih Hazretleri'nin 572 yıllık tarihi binada binlerce talebe yetiştirdiği kaydedildi.
.
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2006 Çarşamba 17:02:50
Güncelleme :10 Mayıs 2006 Çarşamba 17:10:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?