2
Haziran
2024
Pazar
EĞİTİM

Kaymakamdan eğitim ordusuna teşekkür

Liselere giriş sonuçlarının açıklanmasının ardından Pazarlar İlçesi'ndeki başarılı sonuçları oldukça memnuniyetle karşılayan Pazarlar ilçesi Kaymakamı Mehmet Gök, bu başarıda yoğun emekleri bulunan tüm Pazarlar eğitim camiasına teşekkürlerini belirterek şu açıklamada bulundu;

“Eğitimin öneminin her geçen gün artığı ülkemizde biz Pazarlar halkı olarak da eğitimden payımızı almaktayız. Ekonomik iyileşmenin olabilmesi, sanayide terakki, bilinçli yapılacak tarım ve hayvancılık hatta toplumsal ilişkilerimizin boyutunda dahi eğitimin ne kadar önemli olduğu bugün artık her kesim tarafından kabul görmektedir.
İnsanın en büyük cehaleti, cahil olmadığının farkında olmamasıdır. Toplumun ilerlemesinde, olaylara bakış açısının değişmesinde farklı düşünebilme ve farklı düşüncelere saygı duymada bizlerin ailemizden sonra en önemli kurum olarak kabul ettiği eğitim camiasına ve bu camianın fedakar kahramanları olan öğretmenlerimize ne kadar muhtaç olduğumuz ortadadır.

Pazarlar halkı olarak, zor şartlar altında geleceğimiz olan çocuklarımıza iyi bir eğitim vermeye çalışan bu kahramanlarımıza ne kadar minnet duysak azdır. İlçemizde bu aralar farklı bir sevinci hep beraber yaşıyoruz. 20’ye yakın çocuğumuzun Anadolu Öğretmen Liselerine ve Anadolu Liselerine girmeye hak kazandıklarını öğrenince duygulanmamak elde değil. Ekonomik seviyesi düşük olan bu tarz ilçelerde bu rakamlar artık yüce önder Atatürk’ün çizdiği çağdaşlaşma ve ilerleme yolunda ümitli olmamızın bir meşalesi olmuştur.

Bizlere ve ilçemize bu güzel duyguları yaşatan öğretmenlerimizin hiç yılmadan, usanmadan, sabırla bu yolda yürümeye devam ederek bizlere daha büyük mutluluklar yaşatacaklarını ümit ediyor, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve fedakar öğretmenlerimizi tebrik ediyorum.

Sizler toplumun önünü aydınlatın ki, geleceğimiz aydınlık olsun.”

Mustafa Bektaş - Kenthaber / Pazarlar
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2005 Salı 11:23:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?