17
Haziran
2024
Pazertesi
EĞİTİM

Öğrencilerden büyüklere örnek davranış

Pazarlar'a bağlı Yakuplar beldesinde öğrenciler büyüklere ders verecek nitelikte bir çalışma yapıyor.

Yakuplar İlk Öğretim Okulu Öğrencileri, belde içersinde bulunan atık kağıt toplama kampanyası başlattılar. Toplanan atık kağıtları TEMA Vakfına gönderen Öğrenciler, “Beldemizi hem temiz tutuyoruz hem de yeni ağaçların kesilmesini önlüyoruz” diyor.

Yakuplar beldesinde Öğrencilerin başlattığı kampanyaya vatandaşlardan, kamu kurum ve kuruluşlardan da destek geliyor. Beldenin cadde ve sokakları atık kağıtlardan temizleniyor.
Öğrenciler atık kağıt toplarken eldiven giyerek sağlık açısından da kendilerini koruyorlar.

Yakuplar İlk Öğretim Okulu Öğretmenlerinden Hikmet Uğur, “Okulumuz 4/A sınıfı Öğrencileriyle birlikte atık kağıt toplamaya başladık. Bu kampanyayı Okulumuz, Kasabamız ve kasabamızda bulunan kamu, kurum ve kuruluşlarıyla iş birliği dahilinde sürdüreceğiz. Topladığımız kağıtları TEMA Vakfına göndererek geri dönüşümünü sağlayacağız” dedi.

Yakuplar İlk Öğretim Okulu Müdürü Ahmet Yıldırım İse, “İktisat eden fakirlik görmez sözü ile savurganlığı önlemek, Ülke ekonomisine katkıda bulunmak, savurgan olmayan iktisatlı olan bireyler yetiştirmek için Öğrencilerimizle beraber böyle bir çalışma başlattık. Umarım amacına ulaşır ve örnek olmuş oluruz” diye konuştu.
Mustafa Bektaş - Kenthaber / Pazarlar
Yayın Tarihi : 11 Mart 2006 Cumartesi 02:24:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?