2
Haziran
2024
Pazar
EĞİTİM

Pazarlar'da güzel şeyler oluyor

Pazarlar Kaymakamlığı Sosyal Dayanışma Vakfı ve Köylere Hizmet Götürme Birliği'nce eğitime destek olmaya devam ediyor. Okulları dolaştığımız da okulların çehresinin degistiğini, öğrencilerin daha sağlıklı ortamlarda eğitim, öğretimine devam ettiğini gördük. Bu konuda görüştügümüz Pazarlar Kaymakamı Mehmet Gök, “ Pazarlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığınca Güzel okulun proje kapsamında Yenice İlkokulu başkan sona bakıma alındı. Okul binasının içi ve dışı boya yapıldı. Okula yeni tuvalet binası inşa edildi. Okul binasının eskiyen pencereler ısıya yalıtımlı pvc yapıldı. Ayrıca Köylere Hizmet Götürme birliğince okul sobalardan kurtarılarak kat kaloriferi döşemesi yapılmıştır” dedi.

Pazarlar Kaymakamı Mehmet Gök, eğitime verdiğimiz destek sadece Yenice köy ilkokulu ile sınırlı olmadığını, Yakuplar İlköğretim ile Sofular ilköğretim okulunun ihtiyaçları da karşılandığını söyleyen Gök, “Yakuplar İlk öğretiminde tuvaletin okul içinde bulunması münasebetiyle çok ciddi kokuya sebep olmaktaydı. Buda eğitimi öğretimi olumsuz yönde etkiliyordu. Bu münasebetle Kaymakamlık Köylere Hizmet Götürme Birliği imkanları ile okulun dışında altı kabinli yeni bir tuvalet inşaatı yapılmış olup önümüzdeki hafta hizmete girecektir. Çok temiz ortamda öğrencilerimiz eğitim ve öğretimlerine devam edeceklerini umuyorum. Yine Kaymakamlık Köylere Hizmet Götürme birliği vasıtasıyla Sofular İlköğretim okulunun iç dış boyası yapıldı, tüm pencereleri ısıya yalıtımlı pvc ile değiştirilmiş olup aynı zamanda on kabinli tuvaletlerinde ağaç doğrama olan kapıları pvc ile değiştirildi, tuvaletler tamamen fayans kaplama ile kaplanmıştır” dedi.

Pazarlar Kaymakamı Mehmet Gök en son olarak “ yardımlarını esirgemeyen Sayın Valimiz Osman Aydın’a teşekkürlerimizi sunarız” dedi.
Mustafa Bektaş - Kenthaber / Pazarlar
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2005 Salı 11:09:15
Güncelleme :5 Ekim 2005 Çarşamba 11:15:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?