15
Haziran
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Ata'yı andık

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 67. yıldönümü olan 10 Kasım'da tüm yurtta ve dış temsilciliklerde olduğu gibi Kütahya'nın Simav ilçesinde de törenler ve çeşitli etkinliklerle anıldı.

Simav'da ilk anma töreni Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Buradaki törene Simav Kaymakamı Günay Özdemir, Belediye Başkanı Dr. Rıza Özdemir, Garnizon Komutanı Mustafa Özer, İlçe Emniyet Müdürü Nadi ünver, daire Amirleri, askerler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Tören Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı. Buradaki tören sirenlerin çalmasıyla bayraklar yarıya indirilerek, saygı duruşunda bulunuldu.

İkinci anma töreni ise ilçe Kültür ve konferans salonunda yapılandı. Programı ise Atatürk'ün hayatını anlatan sinevizyon gösterisiyle başladı. Yapılan konuşmalarda Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ne kadar büyük bir asker ve devlet adamı olduğu vurgulandı. Program sonunda hafta dolayıyla yapılın etkinliklere katılan başarılı öğrencilere değişik armağanlar verilmesiyle son buldu.

Kemal Tekin - Kenthaber / Simav
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2005 Cumartesi 15:27:52
Güncelleme :12 Kasım 2005 Cumartesi 15:34:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?