14
Haziran
2024
Cuma
GÜNCEL

Yatırımlar her geçen gün artıyor

Kütahya'nın teşvik kapsamına alınmasıyla beraber, Simav İlçesi, krizden çıkış formülü arayan Egeli tekstilcilerin cazibe merkezi haline geldi.
Son 3 ay içerisinde ilçede tekstil sektöründe yatırım yapan firma sayısında önemli artışlar olduğunu belirten Belediye Başkanı Rıza Özdemir, "Simav merkezi başta olmak üzere Kuşu, Kalkan ve Yeşilköy beldelerinde şu anda belediyelere ait düğün salonlarında kurulan tekstil atölyelerinde 600 dolayında işçi çalışıyor" dedi.
Merkezi İzmir'de bulunan tekstil firmalarına ilçede üretim yapmaları için düğün salonlarını tahsis ettiklerini bildiren Özdemir, "Belediye olarak yaklaşık 2 bin metrekarelik üç katlı düğün salonu ve iş merkezimizi aylığı 10 YTL gibi sembolik bir fiyata Doğanay isimli bir firmaya kiraya verdim. Bunun yanında Kuşu, Yeşilköy ve Kalkan belediye başkanları da aynı şekilde sembolik fiyatlarla düğün salonlarını değişik tekstil firmalarına kiraya vererek işsizliği önlemeye çalışıyor. Bunun yanında bazı değişik firmaların ilçemize bağlı Çitgöl ve Yeniköy beldelerinde üretim yapmak için başkan arkadaşlarımızla görüşmeleri sürüyor. Kendilerine yardımcı oluyoruz" diye konuştu.
Özdemir, şu anda ilçe merkezi ve beldelerinde tekstil sektöründe çalışan 600 civarındaki işçi sayısının önümüzdeki günlerde artmasını beklediklerini söyledi. Özdemir, istihdam için makam odalarını bile firmalara vermeye hazır olduklarını hatırlattı.
.
Yayın Tarihi : 7 Mart 2006 Salı 17:35:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?