28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Buzlanma kazaları

Simav İlçesi'nde, aşırı soğuk ve buzlanma yüzünden yollar buz pistine döndü, kolunu bacağını kıran çok sayıda vatandaş hastaneye başvurdu.

Simav İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi'nin Ortopedi ve Travmatoloji Servisi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Karakaşlı, son 10 gün içinde günde ortalama 8-10 kişinin buzla kaplı yollarda kayarak kol ve bacağını kırdığını, hastaneye başvurduğunu bildirdi. Böyle durumlarda özellikle yaşlıların yollarda yürürken dikkatli davranmaları gerektiğini hatırlatan Karakaşlı, "Servisimiz son 10 gündür çok yoğun çalışıyor. Kolunu bacağını kıran, belini inciten hastalarımıza gerekli müdahaleyi hemen yapıyoruz.

Durumları çok ciddi olan hastalarımızı hastanemizde tedavi altına alırken, birçok hastamız alçıdan sonra evlerine gönderiliyor. 40 yaş üzerindeki vatandaşlarda genellikle el bileği ve kalça kırığı, çocuklarda ön kol ve dirsek kırıklıklarına sıkça rastlanıyor. Yaşlıların çok daha dikkatli olmaları gerekiyor. Soğukla birlikte bölgemizde özellikle romatizmal hastalıklarla kireçlenme, eklem bölgelerinde şişkinlik ve su toplama gibi problemler artmaya başlıyor. Vatandaşlarımızın böyle sert geçen kış günlerinde yollarda yürürken daha dikkatli davranmaları gerekiyor" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2006 Pazartesi 12:09:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?