18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

İmar teyakkuzu

Kütahya'nın Simav Belediye Başkanı Rıza Özdemir, önemli imar değişiklikleri yapacaklarını söyledi. Yeni imar değişikliği çalışmalarına İzmir Caddesi üzerinde bulunan Orman İşletme Müdürlüğü hizmet binası bahçesinden başlayacaklarını bildiren Özdemir, "Çalışmalarımız aynı cadde üzerinde Cumhuriyet Lisesi önünde bulunan binaların bahçelerini de kapsayacak. Buralarda bahçeleri caddeye ilave edeceğiz. Bunun yanında 4 Eylül ile Tevfik Fikret ve Azerbaycan caddelerinde de geniş çaplı bir imar çalışması yapacağız. Bu bölümlerde de binaların önündeki bahçeler caddeye ilave edilecek. Böylece yaya ve araç trafiğini azaltmak istiyoruz" dedi.

Belediye birimlerinin 2006 yılı için belirledikleri 13 trilyon liralık bütçe taslağını başkanlık makamına teslim ettiklerini hatırlatan Özdemir, "13 trilyon liralık taslağı önümüzdeki meclis toplantısında karara bağlamayı planlıyoruz. Sanıyorum belediyenin 2006 yılı bütçesi 13 trilyon lira olarak bağlanacak. Bütçenin tamamına yakını yatırımlara harcanacak. Ayrıca geçen yıl 11 trilyon lira olan belediye bütçemizin Ekim ayı itibariyle gerçekleşme oranı da belli oldu. Yüzde 90'lık bölümü gerçekleşti. Gerçekçi bir bütçe ile yola çıktığımız için yatırımlarımızda herhangi bir aksama olmuyor" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2005 Pazartesi 12:53:13
Güncelleme :4 Ekim 2005 Salı 12:41:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
asim özer IP: 82.83.148.xxx Tarih : 3.10.2005 21:58:30
Hos vede güzel bir sey.Trilyonlarada diyecegim bir sey yok.Ama köylerde hala köy senedi denilen senetlerle Gavrimenkul vede tarla alim vede satimlari yapiliyor. Artik bu teyakkuzlar yavas yavas kirsal kesime dogru kaysin.Kaysinda hic olmazsa torunlarimiz köylerde tapu sahibi olsunlar. ASIM ÖZER /ALMANYA