19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Simav'ın geçmişi ve geleceği tartışıldı

Kütahya'nın Simav ilçesinde CHP İlçe Başkanlığı tarafından, "Simav'ın Dünü ve Bugünü" konulu bir toplantı düzenlendi. Eynal Kaplıcaları tesislerindeki toplantıya Simav Belediye Başkanı Rıza Özdemir, Dumlupınar Üniversitesi Simav Teknik Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Dinçer Boran, Simav Meslek Yüksekokulu Müdürü Mehmet Korkmaz, siyasi parti ilçe başkanları, oda temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Açılış konuşmasını yapan CHP Simav İlçe Başkanı Ahmet Düzdemir, "Simav, 103 bin nüfusuyla Kütahya'nın en büyük ve en güzel ilçesidir. Bu toplantıyı Simav'ın geleceğini görmek için tertip ettik. Gösterilen büyük ilgi bizi memnun etti." dedi.

Başkan Özdemir ise, ilçede önemli gelişmeler yaşandığını, Eynal bölgesini özel sektöre açtıklarını belirterek, "Belediyemize pay verilmesi suretiyle burada yıldızlı bir otel yapılmasına karar verdik. Yine bu bölgemizde kür ve fizik tedavi merkezi yapılması için çalışmalarımız devam ediyor. Bölgede bulunan sekiz jeotermal kuyunun kullanım hakkını 25 yıllığına belediyemize kazandırdık Jeotermal elektrik santrali kurulması için çalışmalarımız devam ediyor. Kısacası 2005 ilçemiz açısından çok verimli geçti. 2006 yılının da böyle geçmesini ümit ediyorum. Bu tür toplantıların yapılması için her türlü desteği vermeye hazırım." diye konuştu.

AK Parti İlçe Başkanı İsmail Baştuğ da, "Kütahya'dan önemli ölçüde pay almaktayız. Sabırlı olmalıyız ve bol bol proje üretmeliyiz. Özellikle yollarımız için önemli ödenekler ayrılmaktadır." dedi.

Yrd. Doç. Dr. Boran da, "İlçemizde bin 600 öğrenci bulunuyor. Üniversitemizin Simav'a katkısı aylık yaklaşık 5 milyon YTL'dir. Öğrenci sayımızı 5 bine çıkarmak istiyoruz." ifadesini kullandı.

Toplantının her ay yapılması karalaştırıldı.

Kemal Tekin - Kenthaber/ Simav
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2006 Pazar 11:23:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?