18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Zabıtadan 'sabah yasağı'

Kütahya'nın Simav Belediyesi Zabıta Amirliği, Çarşamba günleri kurulan Halk Pazarı'nda toptancılara karşı sabahtan ürün toplam yasağı getirdi.

Zabıta Amiri Ali Eroğlu, üreticilerin satmak üzere pazara getirdiği kestane başta olmak üzere kuru fasulye, süt, peynir, lor ve tereyağı gibi ilçede bolca üretilen ürünlerin sabah erken saatlerinde toptancı esnafınca satın almasından sonra perakendeci vatandaşların ürün bulmakta zorlandıkları ve bu konuda kendilerine gelen yoğun şikayetler üzerine öğle saatlerine kadar toptancı esnafına ürün toplama yasağı getirdiklerini bildirdi.

Eroğlu, "Yasak öncesi çoğunluğunu şehir dışından gelen toptancı esnafı ürününü satmak için halk pazarına gelen üreticilerden ürünleri toplayıp büyük şehirlerde satıyorlardı. Sonradan gelen Simavlı vatandaşlar ise kestane başta olmak üzere kuru fasulye, süt, peynir, lor ve tereyağı gibi ürünleri bulmakta zorlanıyordu.

Bunun önüne geçmek için belediye başkanımız Rıza Özdemir'in talimatı doğrultusunda zabıta arkadaşlarımız öğle saatlerine kadar pazaryerine dolaşıp toptancılara nefes aldırmıyoruz. Simavlılar uygulamadan son derece memnun. Toptancı esnafı öğle saatinden sonra toplamak istediği ürünü istediği kadar toplayabiliyor. Bu duruma karışmıyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2005 Çarşamba 22:15:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?