4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Bu kıyıma 'dur' deyin

Turkcell Süper Ligi'nin 7. haftasında deplasmanda Trabzonspor'u mağlup ederek moral bulan Vestel Manisaspor, İzmir'de oynayacağı Kayseri Erziyesspor maçının hazırlıklarına başladı.

Teknik Direktör Levent Eriş, ligde son günlerde yaşanan teknik direktör istifaları ve görevden alınmaları konusunda üzüntülerini dile getirirken, bunun Türkiye'de moda haline geldiğini ve Türk antrenörlüğü adına çok kırgın olduğunu ifade etti.

Tarık Almış Spor Tesisleri'ndeki idman öncesi haftalık basın toplantısında konuşan Vestel Manisaspor Teknik Direktörü Levent Eriş, Türk futbolunda 2 tane mağlubiyetin ardından insanların çok çirkin şekilde eleştirildiğini belirterek, "Neticede işlerine son vermek veya verdirmek maalesef ki Turkcell Süper Ligi'nde oldukça moda haline geldi. Biz de bu talihsiz hadiseleri yaşar vaziyetteyiz" dedi. Malatyaspor, Samsunspor ve son olarak da Trabzonspor maçlarını kastederek, "Tesadüftür ki, 3 tane maçımızdan sonraki bölümde hocalarımızın görevden ayrılması gerçekten beni çok derinden üzmüştür. Ben Türk futbolunda hep istikrarın peşinde koşmaya çalışan bir teknik adam olarak, 2 tane mağlubiyet sonrası insanların çok çabuk eleştirilip, çok çabuk yerden yere vurulup gönderilmesinden yana değilim. Bu gerçekten Türk futbolu için her geçen gün daha da kötüye giden bir hadise. Bundan dolayı çok üzüntülüyüm. Türk antrenörlüğü adına da çok kırgınım açıkçası. Elbette ki futbolda başarısız olan gider bu realite. Ama biz, birazcık ta istikrarı yakalamak durumundayız" diye konuştu.

Vestel Manisaspor Kulübü'nün kendisine her zaman destek olduğunu ifade eden Eriş, "Yönetim, bana yapılan eleştiriler karşısında her zaman, geçtiğimiz sezonlarda da aynı şekilde yaşadık, bu sezonda da bir kaşık suda fırtınalar koparan insanlara karşı arkamızda durmayı başardı. Ve şu gün gelinen noktada Vestel Manisaspor'un yapacak o kadar çok şeyleri var ki, ama biz Vestel Manisaspor olarak, ben Levent Eriş ve ekibim olarak, Manisa futbol tarihi adına yapılacak ne varsa yapıyoruz. Varsa bir başkası çıksın, 'Kardeşim sen şunu başaramadın' desin. Biz de boynumuz kıldan ince diyelim ve alıp başımızı gidelim. Manisa futbolu adına yaşanacak ne varsa biz hepsini yaşattık. İşte Trabzonspor galibiyeti de tarihi bir galibiyet. Turkcell Süper Ligi'nin en kaliteli takımını yeniyoruz. Trabzonspor bu ligin en kaliteli kadrosuna sahip, ligin en kaliteli oyuncu grubuna sahip ve atmosfer olarak da kendi sahasında 16 maçtır yenilmeyen bir takımı yeniyorsunuz. Dolayısıyla bunlar çok anlamlı ve özel galibiyetler. Eleştirilere saygı duyuyorum ama maalesef birilerini sevindiremedik. Çok üzgünüm. İnsanlar da sevinmesinler, üzülmeye devam etsinler. Vestel Manisaspor her geçen gün daha da başarılı olacak. Her geçen gün daha da üstlere çıkacak. Bizim galibiyetimizle çok mutlu olan insanlara böyle bir armağanı vermekten gurur duyuyorum" dedi.

"BİZİM AMACIMIZ CANER'İ KAZANMAK. CANER'İ BİZ KAZANDIRDIK"

Levent Eriş, bu hafta sonu İzmir Atatürk Stadı'nda oynayacakları Kayseri Erciyesspor maçıyla ilgili olarak, "Deplasmanda nasıl oynamasını bilen bir takımla oynayacağız. O anlamda gereken önlemleri almayı düşünüyoruz. Kazanmak için tüm gayretlerimizi ortaya koyacağız ki mutlaka kazanmak mecburiyetindeyiz. Yakaladığımız bu puanların, kazandığımız bu galibiyetlerin anlamının daha büyük olması adına ve belli bir çıkışı, Erciyes, Denizli ve Gençlerbirliği olarak saydığımızda bu takımları altımıza aldığımızda veya altımızda olan bazı takımlar ile puan farkını açmak adına bu maçlar çok önemli. O yüzden biz yukarılarda kendimize bir yer edinmek, orada çok daha kaliteli futbol ortaya koymak istiyorsak bu tip maçları kazanmak durumundayız. Kazanacağımıza da inanıyorum" diye konuştu.

Eriş, yeni sezon çalışmaları öncesi kadro dışı bırakılan ve U-17 yaş altı Milli Takım'da forma giyen Caner ile ilgili olarak da ilginç iddialarda bulundu. AC Milan'ın da talip olduğu Caner'in hala kulüple mukavelesinin devam ettiğini hatırlatan Eriş, "Caner takımımızın oyuncusu. Kazanmak istiyoruz, kazanmayı da düşündük fakat Caner'in dönüşündeki çevre ile ilgili sıkıntıları, Caner'in kaybolması ile ilgili sıkıntıları iç içe getirdi. Vestel Manisaspor takımında yer alıp almaması konusunda bir takım sıkıntıları doğdu. Çünkü, çocuk psikolojik olarak kendisini ulaşılmaz, tek hissetmeye başladı. Şimdi Caner'i kaybetmek kadar anlamsız ve yanlış bir şey olamaz. Bizim amacımız Caner'i kazanmak. Caner'i biz kazandırdık. Caner'i milli takıma gönderen benim. Antrenörü Abdullah Hoca'ya açıp da sorabilirsiniz. 'Caner diye bir oyuncu var. Siz bu arkadaşı nasıl milli takıma almazsınız?' diye sorgulayan benim. Caner'in dönüşünde yapacağımız daha fazla işler var. Çünkü o çocuğu biz kurtarmak istiyoruz. İnşallah bu konuda da sevgili doktorum Feridun Dorak'tan ilgili yardımları alacağız ve Caner'imizi çok daha hazır bir hale getireceğiz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2005 Çarşamba 15:56:47
Güncelleme :18 Ekim 2005 Salı 18:15:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?