4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

V. Manisa'da 1 puan hesabı

Vestel Manisaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, hafta sonunda deplasmanda oynayacakları Beşiktaş maçında puan alabilmek için savaşacaklarını söyleyerek, "İlk yarıda alabildiğimiz kadar puan alabilmeyi hedefliyoruz" dedi.

Tarık Almış Spor Tesisleri'nde haftalık basın toplantısını düzenleyen Teknik Direktör Ersun Yanal, Ankaraspor maçıyla sahalarında ilk galibiyetlerini aldıklarını hatırlatarak, "Bu bizim için bir hedef değildi. Ama sonuçta yapılamayan bir sonuçtu. Biz Vestel'in vizyonuna göre hareket etmek için buradayız. Önümüzde oynayacağımız karşılaşmalar önemli. Beşiktaş, Kayserispor ve Konyaspor ile oynayacağımız maçlarda puan almak için sahaya çıkacağız. Beşiktaş maçında puan için savaşacağız. İlk yarıda alabildiğimiz kadar puan alabilmek en büyük amacımız. Her maça galibiyet için çıkan bir takım oluşturma gayreti içerisindeyiz. Bu sezonu biterebileceğimiz en iyi yerde bitirerek, yapacağımız takviyelerle gelecek sezon üst sıralar için mücadele eden bir takım oluşturmak istiyoruz" dedi.

Vestel Şirketler Grubu'nun takımın sponsorluğunu bırakacağı, kendisinin sözleşmesinin de feshedileceği şeklindeki iddialarla ilgili de değerlendirmede bulunan Yanal, "Biz problemlerimizi kendi aramızda çözebilecek durumdayız. Kamuoyu aracılığıyla konuşmanın yanlış olduğunu düşünüyorum. Bu ne şekilde yansılıtırsa yansıtılsın hepimize zarar verir. Bizim çalışmalarımızda şu ana kadar hiçbir problem olmadı. Şu bir gerçek ki Manisa da Vestel Manisaspor ile lig atladı. Bu değişim sürecinde bu tür çıkışlar veya tepkileri çok doğal karşılıyorum. Duygusal bir çıkış olarak görüyorum. Vestel'in bugünkü katkısı asla inkar edilemeyecek büyüklüktedir. Herkesin taşın altına elini koyması gerekir. Vestel'i Manisa için önemli bir kazanç olarak görüyorum" diye konuştu.

İkinci yarıda herkesin çok farklı bir Vestel Manisaspor izleyeceğini belirten Yanal, "Bu takımı izlerken hepimiz büyük keyif alacağız. Gelecek sezon için hedefin Avrupa Kupası'na katılmak olarak düşünüyorum. Bunun olması gerektiği ile ilgili plan proje yapılıyor zaten. Çünkü Vestel Manisaspor'un sponsoru Vestel'in düşüncesi, hem Türkiye'de hem dünyada vizyon oluşturmak, bir sorumluluk üstlenmek. Aslında futbola yatırım yapan bu sektörlerin desteklenmesi gerekir" dedi.

Bir gazetecinin, 'Yarın Fenerbahçe'den bir teklif gelse ne yaparsınız?' şeklindeki soruya Ersun Yanal, "Bunların gündeme gelmesi aslında beni çok rahatsız ediyor. Bunların gündeme gelmemesi gerekiyor. Sonuçta sözleşmesi devam eden bir teknik direktörüm. Bunlar hep defalarca dile getirilmiş konulardı. Ben Ankaragücü'ndeyken de, Gençlerbirliği'ndeyken de Fenerbahçe beni istedi. O zaman da gitmedim. Milli Takım çok farklı bir kulvardı. Oraya kimse hayır diyemezdi. O nedenle kabul ettim. Kimseyi yarı yolda bırakmak için buraya gelmedim. Vestel önemli bir marka. Manisa da bu yolda herşeyini ortaya koymuş. Buradaki ortamdan memnunum. Ben Vestel Manisaspor'u her yönüyle uluslararası standartlara çıkarmayı hedefliyorum" diye konuştu.

Öte yandan, ailevi sorunları nedeniyle kendisinden beklenen performansı sergileyemediği sözleşmesi karşılıklı olarak feshedilen Portekizli futbolcu Sandro Miguel, tesislere gelerek takım arkadaşlarıyla vedalaştı

.
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2005 Çarşamba 15:18:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?