9
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Vestel Manisaspor gözünü zirveye dikti

Turkcell Süper Ligi'nin 2. devresine Ankaragücü galibiyetiyle iyi bir başlangıç yapan Vestel Manisaspor, gözünü zirveye dikti. Ligde ilk 4'e girme amacında olan kulübün yöneticileri, bugün düzenledikleri basın toplantısında transfer çalışmaları hakkında bilgi verirken gelecekteki hedeflerini anlattı.

Ves Cafe'de düzenlenen basın toplantısına Vestel Manisaspor Başkanı Haluk Çubukçu, Asbaşkan ve Basın Sözcüsü Kenan Yaralı ile İdari Menajer Mustafa Turgat katıldı. İkinci devrenin başında oynadıkları Ankaragücü maçının kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Çubukçu, "Ersun Hoca ve ekibiyle anlaştıktan sonra sezon başında hedeflediğimiz noktaları yakalayabilmek için çok ciddi bir çalışmaya girildi. İlk maç ve bundan sonraki maçlar daha da bir önem kazandı. İlk maçın galibiyeti bizi oldukça sevindirdi. Önümüzdeki haftalara çok daha umutlu ve inançlı bakıyoruz. İnançlıydık ama inancımız daha da perçinlendi. İkinci yarıda daha keyifle izleyebileceğimiz maçlar olacak. Burada artık Manisa seyircisinin stadı doldurmasının yanında Türkiye'ye örnek centilmenlik kuralları içinde, iyi hareketleri ve tezahüratlarıyla Türkiye'ye örnek kulüp olma iddiasındayız" dedi.

Basın mensuplarının federasyon seçimlerine ilişkin sorularını cevaplayan Başkan Çubukçu şöyle devam etti: "Başka seçimlerde gördüğümüz kötü manzaraların yaşanabileceği anlamında endişelerim vardı. Ancak seçimler çok centilmence ve olgunlukla geçti. Her seçimin bir galibi vardır. Bu seçimde de bir aday kazandı. Ancak seçimden sonraki manzara olgunluk çerçevesindeydi. Gerçekten iki galip varmış gibiydi. Seçilen belli olduktan sonra hiçbir kulübün seçilene karşı olabileceği bir düşünceyi ben kendi adıma kabul etmiyorum. Biz seçilen federasyon yönetiminin şu anda yanındayız, arkasındayız. Biz de kulüp olarak üzerimize düşen ne görev varsa Türk futbolu adına hazırız. Çünkü biz Türkiye'de hatta Avrupa'da birçok kulübün takdir ettiği iyi transferleri yaparken çok sıkıntı yaşadık. Önümüze hep İsviçre maçı konuldu. Önümüze ismini vermek istemediğim diğer kulüplerin yabancı futbolculara ödeme problemi konuldu. Biz herkesin takdir ettiği futbolcuları getirirken güle oynaya getirmedik. Ama hiçbir futbolcu bize 'Ben Vestel Manisaspor'a gelmeyeceğim' demedi. 'Ben Türkiye'ye gelmek istemiyorum' dedi. Nedenini sorduğumuzda önümüze İsviçre maçı konuldu. Arkasından da ödenmeyen paralar konuldu."

"YETENEKLİ, SÜPER STAR OLABİLECEK GENÇ FUTBOLCULARIN PEŞİNDEYİZ"
İsviçre maçı ve ödenmeyen paralar konularını çözdüklerini anlatan Çubukçu, "Biz bu iki problemi de çözerek iyi transferleri hem de geleceğe yönelik transferleri yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Dolayısıyla artık gün karşı karşıya olma değil, aynı safta olma günüdür. Fikirler ne olursa olsun seçim bitmiştir. Seçimin iki galibi olmaz. Dolayısıyla biz şu anki federasyonun arkasındayız. Türkiye için, Türk futbolu için üzerimize düşen her görevi yapmaya hazırız" ifadesini kullandı.

Asbaşkan ve Basın Sözcüsü Kenan Yaralı da bugün Türkiye'de Süper Lig'de üç büyüklerin de adının geçeceği, her transferden daha iyisini yaptıklarını kaydederek, "Bizzat Ersun hocamız, teknik heyetimiz bu işi çok iyi takip ettiler. Bu transfer çalışmaları devre arasında değildi zaten, Ersun hocanın gelişi ile bu süreç başladı. Transfer çalışmaları bitmedi, devam ediyor. Takiplerimiz devam ediyor. Vestel Manisaspor'un şu anki yaş ortalaması 23.5. Önümüzdeki dönemlerde bu yaş ortalamasını 22'ye çekmeyi hedefliyoruz. Vestel Manisaspor gerçekten Süper Lig'in en genç takımı olacak. Biz diğer kulüpler gibi hazır yetişmiş futbolcular peşinde değiliz. Yetenekli olan ve bu yeteneğini bu camiada ortaya çıkarabilecek, süper star olabilecek futbolcuların peşindeyiz" diye konuştu.

İdari Menajer Mustafa Turgat ise transfer çalışmaları kapsamında Afrika kupa maçlarının kendileri tarafından takip edildiğini belirterek, "Çalışmalarımız hiç bitmeyecek. Şu anda dünyanın dört bir yanında takımları izleyen arkadaşlarımız var. Çok geniş bir ağımız var. Zaten yabancı oyuncu transfer etmek isteyen tüm kulüpler bizden yardım istemeye başladı. Ersun hocamızın onayını almaya başladı. Bu bizim açımızdan mutluluk verici" dedi.

Bu arada Başkan Çubukçu da, "Gerçekten bir tabir vardır, 'Hangi taşı kaldırsanız' diye, diğer kulüplerden duyuyorum 'Hangi taşı kaldırsak Ersun Hoca'nın adı geçiyor' deniyor. Dolayısıyla sanayi sektöründe olduğu gibi çok iyi bir AR-GE oluşturduk. Bu ekibimiz sürekli genç ve yetenekli futbolcuları izliyor. İzlemeye de devam edecek" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2006 Pazartesi 21:59:43
Güncelleme :24 Ocak 2006 Salı 03:05:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?