8
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Yağlı güreşe büyük ilgi

Salihli'de Çavlu köyünde düzenlenen geleneksel yağlı güreşleri kıran kırana geçti. Büyük ilgi gören güreşlerde Sezgin Yüksel başpehlivan oldu.

Geleneksel hale gelen ve Ege'nin Kırkpınar'ı olarak adlandırılan yağlı güreşlere katılım oldukça yoğun oldu. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği güreşlerde Antalya'dan Hasan Tuna'yı mağlup eden İzmitli Sezgin Yüksel başpehlivan oldu. Sezgin Yüksel bin 700 YTL'lik ödülün sahibi oldu. Güreşlerde ikinci olan Antalya bölgesinden Hasan Tuna ise bin 300 YTL aldı. Başaltında ise Manisa bölgesinden Hüseyin İyican birinci oldu.

Çavlu köyünde geleneksel olarak 10.'su düzenlenen yağlı güreşlerine Antalya'dan Hasan Tuna ve Osman Aynur, İzmit'ten Sezgin Yüksel, İrfan Şen, Ömer Aslantaş, Balıkesir'den Cengiz Zengin ve Fevzi Çakır, Çanakkale'den Nail Kurt, Ahmetli'den Ali Gökçen, Salihli'den Enver Erişti ve Yüksel Kalay olmak üzere 16 başpehlivan, 38 başaltı, 35 büyük orta olmak üzere yaklaşık 300 pehlivan katıldı. Güreşlerde Hacı Ahmet Türe ve oğlu Erol Türe, 9 bin YTL vererek güreş ağası seçildi.

Çavlu köyü muhtarı Süleyman Türk, güreşlerle Kırkpınar heyecanını Ege'ye taşıdıklarını belirterek, "Ata sporumuz olan yağlı güreşleri bu yıl da gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz. Güreşlere halkımızın desteği olduktan sonra 10.'sunu değil 100.'sünü bile düzenlemeye hazırız" dedi. Türk, güreşlerde elde ettikleri gelirlerin Çavlu Köyü İlköğretim Okulu'nun giderlerine, sağlık ocağına ve köyün etkinliklerine harcayacaklarını sözlerine ekledi.
Güreşleri Salihli Ziraat Odası Başkanı Ahmet Can, Ahmetli Belediye Başkanı, belde belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş izledi.

.
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2006 Salı 11:55:46
Güncelleme :4 Nisan 2006 Salı 12:19:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?