4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Yanal: Futbol agresifleşiyor

Vestel Manisaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Denizlispor maçında Güven'in ayağının kırılmasına neden olan Yılmaz'ın, olayda kesinlikle bir kastının bulunmadığını, futbolda bu tür durumların yaşanabileceğini belirtti.

Ersun Yanal, agresif futboluyla ilgili yorumlara ise "Eğer Avrupa'da başarılı olmak istiyorsanız, dünya futbolu ile yarışacaksanız, agresif futbolu ortaya koymak gerekiyor. Ülkemizde de futbol tarzı bu yöne doğru gidiyor" şeklinde konuştu.

Vestel Manisaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Tarık Almış Spor Tesisleri'nde gerçekleştirilen basın toplantısında, Denizlispor karşısında ortaya konulan agresif futbolla ilgili yöneltilen sorulara, "Futbol evrensel bir oyundur. Böylesi bir oyun anlayışı ne Ersun Yanal'ın oyun biçimi de ne de başka bir teknik direktörün oyun anlayışı olamaz. Bu futbolun gerektirdiği bir tarz. Bugün eğer Avrupa'da başarılı olacaksanız, dünya futbolu ile yarışacaksanız 2 yöne bakmak gerekiyor. Ya çok çok yetenekli bir kadro oluşturacaksınız ve o kadroya çok hızlı futbol oynatarak rakibinizi alt edeceksiniz ki, bugün dünyada her takım birbirini yenebiliyor ve birçok süprizler olabiliyor. Çok alt sıralarda olabilen bir takım üst sıralarda olan bir ülkenin takımını yenebiliyor.

Burada da savunma galip gelmiş oluyor. Bu savunma zincirini kırabilmek için de agresif futbolu ortaya koyma gereği gündeme geliyor. Topun rakibe geçmesini önleyebilmek için bu oyun tarzı herkes tarafından rahatlıkla benimsenebilen bir oyun anlayışıdır. Ülkemizdeki futbol tarzı agresif futbol tarzına doğru gitmeye başladı. Agresif futbol anlayışı geçmişte Galatasaray'a da başarıyı getirmiştir" dedi.

Güven'in sakatlandığı pozisyonu da değerlendiren Yanal, "O olayda Yılmaz'ın her hangi bir kastı yok. Tam tersine Yılmaz topa vururken Güven'in ayağı Yılmaz'ın ayağının altında kalıyor. Ne yazık ki bu futbolcumuz sakatlandı. Her iki futbolcumuz da sakatlanabilirdi. Bu futbolun doğasında var. Biz, bir çok sakatlıklar geçirdik ancak olay sonrası tepkiler bu şekilde olmamalı. Bu gibi kişileri sorumlu kılıp kamuoyunun önüne atmamalı. Yılmaz kendisinin sert futbol oynadığını söylüyor ama 'Ben hayatımda kimseyi sakatlamadım' diyor. Bu tarzda oynayan birçok oyuncu var. İnsanlar başarı ve başarısızlıklarını başka nedenler de aramamalı" diye konuştu.

Yılmaz'ın küfür ettiği yönündeki iddialara ise Yanal, "Hiç kimsenin küfür etme hakkı olamaz. Ne futbolcunun ne de seyircinin. Eğer böyle bir şey varsa biz kulüp olarak onun cezasını veririz, bu mekanizmayı burada oluştururuz. Ama ona küfür edenleri kim cezalandıracak. Onu iyi düşünmek, objektif olmak lazım" dedi.

Yanal, "Nasıl bir takım devraldınız?" sorusuna ise "Tabiki bu takımın bir yapısı ve şablonu var. Öncelikle bunu korumak buradan yola çıkmak durumundayız. Kendi oyun anlayışımızı oturtmak için yüksek bir süreye ihtiyaç olacak. Sonuçta bizim oluşturduğumuz bir takım değil. Ortaya koyacağımız oyun tarzı gecikecektir mutlaka. Takımı istediğimiz düzeye getirmek içinde fazla mesai yapıyoruz. Bu transferleri gerçekleştirenleri suçlamak gibi bir tarzımız olamaz. Biz, önümüze bakacağız. Bizim anlayışımız Vestel Manisaspor'un başarılı sonuçlar almasına yöneliktir" dedi.

Bu arada ligin gidişatı ile ilgili değerlendirmede yapan Ersun Yanal, Malatyaspor'un ligin 2. devresinde başarılı olacağını, alt sıralardan sürpriz yapacak takımların olacağını ifade ederek, bu hafta ilk kez kendi sahasında Gençlerbirliği ile yapacakları maç ile ilgili şunları söyledi:
"Vestel Manisaspor, yaklaşık 22 yıldır 1. Lig takımı ağırlamamış bir takım. Bu hafta ilk kez kendi sahasında ve seyircisi önünde Gençlerbirliği ile karşılaşacak. Gerçekten çok heyecanlıyım. Bütün Manisalıları böylesi bir tarihi başlangıca çağırıyorum. Beraber güzel bir gün geçirelim diyorum".

Takımdaki sakatlıklarla ilgili de bilgi veren Ersun Yanal, Meduna'nın Denizlispor maçında sakatlandığı ve buna bağlı bel fıtığı problemenin nüksekttiğini, bu nedenle de Gençlerbirliği maçında oynamayacağını belirterek, "Şu anda 3 kaleci ile birlikte 19 kişi antremanlara devam ediyoruz. Şu anda transfer edilecek futbolcularla ilgili bir şey söylemem doğru değil. Ben, performansı yüksek olan bütün futbolcularla çalışmak isterim. Takıma yıldız futbolcu transfer etmek gibi bir düşüncem yok, belki de Vestel Manisaspor kendi içinden bir yıldız futbolcu çıkartacak" diye konuştu.

Levent Eriş döneminde oynayamayan Caner'in, Denizlispor maçında forma giymesi ile ilgili Caner'in affedildiği şeklindeki yorumlara ise Yanal, "Caner'i affetmek gibi bir şey yok. Ülke futbolunun kalkınması için ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Üstelik Caner, ülke futbolunda önemli bir isim olacak. Ülke futbolunun yetiştirdiği önemli isimlerden birisi olacak ki bunu sağlayan yer de Vestel Manisaspor olacaktır. Böylesi önemli bir futbolcunun her türlü ihtiyacının karşılandığı yer de Vestel Manisaspor olacaktır. Bizim, hiçbir futbolcumuzla sorunumuz olamaz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2005 Çarşamba 16:57:54
Güncelleme :26 Ekim 2005 Çarşamba 19:32:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?