4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Yanal: Temel atıyoruz

Vestel Manisaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, her maçta olduğu gibi Fenerbahçe karşısına da kazanmak için çıkacaklarını belirtti.

Bu sezon hedeflerinin ligde öncelikle iyi futbol oynamak ve prestij yakalamak olduğunu söyleyen Yanal, gelecek yılların temelini oluşturma yolunda çalıştıklarını kaydetti. Fenerbahçe maçında sahaya kazanmak için çıkacaklarını belirten Ersun Yanal, 'Fenerbahçe'nin hem lig, hem Türkiye Kupası hem de Avrupa'da hedefleri var. Bizim ise bu sene hedefimiz ligde prestijli bir yer bulmak, iyi futbol oynamak ve gelecek yılların temelini oluşturmak. Her karşılaşma bizim için bir sonucu getirecek deneyim. Her karşılaşmada sahaya galibiyet için çıkıyoruz. Fenerbahçe maçında da sahaya galibiyet için çıkacağız' dedi.

İsviçre ile oynayacağı baraj maçında Türkiye A Milli Takımı'na başarılar dileyen Yanal, 'Bu karşılaşma Türk futbolu açısından çok önemli. Türkiye A Milli Takımı'nın Almanya'ya katılmasını ümit ediyorum. Ancak Almanya'ya katılamamak hiçbir şeyin sonu değil. Türk futbolu sürekliliği ve devamlılığı sağlayacak bir altyapıyı oluşturmak ve bu süreci planlamak zorunda. İnşallah Almanya'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'na katılırız" diye konuştu.
Son günlerde spor kamuoyunu meşgul eden yabancı futbolcu kontenjanı ile ilgili de değerlendirmede bulunan Yanal, 'Türk futbolunda temel altyapı sorunu var. Bu sorunun giderildiği, oyuncu yetiştirmenin ve oyuncu üretmenin gerçekleştiği ortamları oluşturma zorunluluğu var. Bu kulvarı iyi seçmek zorundayız. Bu kulvarı seçerken de Türkiye'deki futbol kulüplerinin yaşamış olduğu sorunları, üretimdeki sorunları, özellikle futbolcu üretiminde karşılaştığı problemleri, takımların kültürlerini iyi analiz etmek durumundayız. Örneğin bazı ülkeler var ki oyuncu serbest, her oyuncuyu istediğiniz gibi transfer edebilir, oynatabilirsiniz ama bunların oyuncu üretmek gibi problemlerinin olmadığını görüyoruz. Türkiye'deki kulüplerin ekonomik, sosyal, idari yapılarını düşünecek olursak ve Türkiye'deki futbolun idare edildiği ortamın, kayıt ve kayıtdışı ortamların olduğunu da düşünecek olursak, Türkiye'de futbolun sağlam temellere oturtulmadan bir takım önlemleri başarı adına almak başarı kültürünün farklı algılanmasına neden olacak. Ama bazı takımlar var ki kriterlerlerle bunu gerçekleştirme söylemindeler. Kriterlerin kaliteli olması koşuluyla bir takım çalışmalar yapılmalı. Bu da basamak basamak gitmeli. Bir anda kritersiz bir şekilde serbest bırakmak burayı çöplüğe de çevirebilir. Bazı takımlar bunu kaliteli şekilde yapabilir ama diğerleri bu kaliteyi düşürebilir. Kriterler oluşturmak koşuluyla yavaş yavaş geçiş yapılmalı, ama sporcu altyapısını oluşturacak, sporcu üretecek bir temelin de olması ve bunun desteklenmesi kaydıyla' diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2005 Çarşamba 17:33:04
Güncelleme :16 Kasım 2005 Çarşamba 18:25:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?