9
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Zelenka: Türkiye yıldız dolu

Vestel’in yeni transferi Zelenka Türkiye'de bir çok yıldız futbolcunun olduğunu belirterek, "Ben Türkiye'ye kalıcı olmaya geldim" dedi. 

Türkiye’yi ve Vestel Manisaspor’u tercih etmesindeki en önemli payın Türk futbolseverinin coşkusu ve yeni ekibinin hedefleri olduğunu ifade eden tecrübeli futbolcu, Vestel Manisaspor'u köprü olarak kullanmayı hiç düşünmediğini söyledi.

Çek futboluna karşı son yıllarda gözle görülür bir ilgisizlik olduğunu dile getiren Zelenka, "Ben daha önce Denizlispor, Beşiktaş ve Fenerbahçe’ye karşı Sparta Prag formasını giymiştim. Ve Türkiye’deki futbolseverlerin coşkusunu gördükten sonra Türkiye’ye gelmeyi kafama koymuştum. Böyle bir teklif alınca bir an bile düşünmeden kabul ettim.. Vestel Manisaspor yeni bir takım... Ekibin teknik patronu aynı zamanda eskiden Türk Milli Takımı’nı çalıştırmış, ismi duyulmuş bir teknik direktör. Taraftarının coşkulu olması ve takımın da lig için heyecanlı olması nedeniyle Vestel Manisa’yı tercih ettim'' dedi.

"Türkiye’de önemli futbolcular var" diye konuşan yıldız futbolcu sözlerine şöyle devam etti: Örneğin bir Alex, bir Anelka gerçek yıldızlar. Ama benim Beşiktaş maçında gördüğüm ve dikkatimi çeken bir oyuncu sözkonusu; o da İbrahim Üzülmez. Takım olarak hedefin ilk 5 olduğunu duyunca, gelmek için daha da bir heveslendim. Avrupa’da tanınan bir futbolcuyum. Ancak Türkiye’yi bir köprü olarak görmüyorum, Türk futboluna hizmet için Vestel Manisa’ya imza attım.''

Türk futboluna faydalı olmak istediğini dile getiren Zelenka,“Teknik ve direkt pasların yanı sıra birebirde etkili olduğumu, ara paslarım ile takımdaki golcülere yardımcı olduğumu söylerler. Coşkulu Türk futbolseverleri ile birlikte, takımım için elimden geleni yapıp, Türk futboluna faydalı olmak istiyorum. Takım arkadaşlarımı, atacağım paslarla çok sayıda gol pozisyonuna sokacağımı sanıyorum'' dedi.

.
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2006 Çarşamba 12:16:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?