19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Dericiliğin sorunları

Manisa'nın Salihli İlçesi'nde Kaymakam İsmail Hakkı Develi başkanlığında düzenlenen toplantıda, dericilik sektörünün sorunları ele alındı.

Uğural Deri Sanayi işletmesinde düzenlenen kahvaltılı toplantıya Salihli Kaymakamı İsmail Hakkı Develi'nin yanı sıra Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Talat Zurnacı, Salihli Dericiler Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Hasan Hüseyin Yağcıköse ve Salihli Vergi Dairesi Müdürü Yahya Atik ile yönetim kurulu üyeleri katıldı. Türkiye'de çevre kirliliğine karşı en duyarlı kentin Salihli olduğunu, arıtma tesisinde kokusuz temiz bir ortamda kahvaltı yapabildiklerini belirten Kaymakam Develi, "Salihli'de sektörlerin sorunları çözülecektir" dedi.
Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Talat Zurnacı ise, ulusal fuarlara devamlı katılınması gerektiğini ifade ederek, dericilik sanayi için de şunları söyledi:

"Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) bir bölümü dericiliğe ayrılsaydı, dericilik şu an çok iyi bir konumda olurdu. Kurulacak olan 2. OSB'yi tarıma dayalı olarak kurmak istiyoruz. 2. OSB'de dericilik sektörüne de yer ayrılacaktır."

Salihli Dericiler Küçük Sanayi Sitesi Yapı Başkanı Hasan Hüseyin Yağcıköse de, dericilik sektörünün canlanacağına inandığını, kendileri için en büyük sorunun ise KDV oranları olduğunu kaydederek, bu oranlar düzeltildiği taktirde 20 kişi çalıştıran işyerinin 40 kişi çalıştırmaya başlayacağını belirtti.

KOSGEB hakkında da bilgi verilen toplantının ardından davetliler, deri tabakhanesini gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

.
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2006 Cuma 13:56:48
Güncelleme :20 Ocak 2006 Cuma 14:05:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?