17
Haziran
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Örnek kongre

Manisa'nın Salihli İlçesi'nde bir süre önce yapılan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Kongresi'nde başkan seçilen Murat Makasçı, seçimlerin büyük sükunet ve olgunluk içinde geçtiğini belirterek, "Seçimlerimiz örnek olacak nitelikteydi" dedi.

Esnaf odası seçimlerini değerlendiren Salihli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Murat Makasçı, "Tarihinin en zor yıllarını yaşayan esnaf ve sanatkarlar, içinde bulundukları bütün zorluklara rağmen Ekim ayında başlayan olağan genel kurullarını büyük bir olgunluk içinde kavgasız, gürültüsüz, medeni bir şekilde tamamladı. 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu'nun yasalaşmasının uzun sürmesi nedeniyle, 2005 yılının başında yapılması gereken genel kurullar Ekim- Kasım aylarında tamamlandı. Yasa gereği Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Genel Kurulu'da, 25 Aralık 2005 tarihinde yapılacak. Yapılan kongrelerde rakipler birbirlerini incitecek, rencide edecek söz ve hakarette bulunmadılar. Aksine seçimler esnaf ve sanatkarlara yakışır bir şekilde, büyük bir sükunet ve olgunluk içinde gerçekleşti. Görev alan oda başkan ve yöneticilerimizi gerçekten zor görevler beklemektedir. Hep beraber bir bütün olarak bu sorunları birlik ve beraberlik içerisinde aşacağımıza inanıyorum" dedi.

Dünya ve Türkiye'nin değiştiğini, bu değişimlerin etkisinin en çok esnaf ve sanatkarı etkilediğini kaydeden Makasçı, "Bu dönüşüm zorunluluğunu esnafın kendi başına atlatması hiçbir zaman mümkün değil. Burada esas görev birlik, federasyon ve konfederasyona düşüyor. Siyasi ne iktidar, ne muhalefet partilerimizin seçim programlarını incelediğimizde, esnaf ve sanatkarları kökten ilgilendiren bir şey bulamazsınız. Esnaf ve sanatkarlarımızı yönlendirerek, Avrupa standartlarında daha fazla mal üretmek, daha fazla pazar payı almak için hükümetlerimiz ve sivil toplum örgütlerimiz üzerine düşen görevlerini yerine getirdikleri takdirde, esnaf ve sanatkarlar kalkınacak, ülkemizi de kalkındıracaktır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2005 Cuma 17:32:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?