18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Girişimcilere kredi desteği

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası (STSO), üyelerinin düşük faizli kredi kullanmalarını sağlamak amacıyla Garanti Bankası ile protokol imzaladı.

STSO hizmet binasında Garanti Bankası Salihli Şube Müdürü Serkan Ersan ile STSO Yönetim Kurulu Başkanı Talat Zurnacı tarafından imzalanan protokol uyarınca, oda üyeleri aylık yüzde 1.50 faizle kredi kullanabilecek. Salihli Ticaret ve Sanayi Odası'na bağlı KOBİ'ler, anlaşma kapsamında 36 aya kadar vadeyle, en düşük 2 bin YTL (2 milyar TL), en yüksek 250 bin YTL (250 milyar TL) tutarında nakdi ya da gayrinakdi kredilerden yararlanabilecek. Kredinin geri ödemelerini ise isteğe bağlı olarak aylık ya da 3 aylık taksitlerle yapabilecek. Üyeler düşük faizli kredilerden yararlanmak için odaya müracaat ederek, genel sekreterlikten temin edecekleri formları doldurup Garanti Bankası'na başvuracak.

STSO Yönetim Kurulu Başkanı Talat Zurnacı, törende yaptığı konuşmada, "Salihli'de birçok bankayla protokol imzaladık. Garanti Bankası'yla imzalanan protokol girişimci adına daha cazip. Bunun için odamızda Banka Kredi Masası oluşturduk. Yönetimdeki arkadaşlar ilgileniyor ve kredi almak isteyen üyelerimizi yönlendiriyorlar" dedi.

Kredi konusunda bir istatistik çalışması yaptığını ifade eden Zurnacı, "2005 yılının ilk 9 ayında 2004'ün aynı dönemine göre işletme kredisi bakımından yüzde 80'lik artış var. Bu da gösteriyor ki, Salihli'de para çıkmaya başladı. Bir bakıma atıl sermaye uyandı" diye konuştu.
Garanti Bankası Salihli Müdürü Serkan Ersan ise, bu projenin Salihli'nin ufkunu açacağını belirterek, girişimcileri projeden yararlanmaya çağırdı.

.
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2005 Cuma 12:26:16
Güncelleme :22 Kasım 2005 Salı 19:04:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?