1
Haziran
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Tariş sabır istedi

122 numaralı Tariş Salihli Pamuk Tarım Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Ertuğrul, pamuk fiyatlarını bir ay içerisinde ancak açıklayabileceklerini belirterek, "Üreticilerden sabır istiyoruz" dedi.

Hükümetin prim sistemini belirlemeden pamuk fiyatını açıklamalarının söz konusu olmadığını söyleyen Ertuğrul, Tariş'in pamuk fiyatını açıklamasının prim sisteminin belirlenmesi ile bağlantılı olduğunu, bu yüzden hükümetin prim sistemini açıklamasına kadar üreticilerden sabır istediklerini ifade etti. Her hafta Ankara'ya giderek Tarım Bakanlığı'nın kapılarını aşındırdıklarını ve prim sisteminin gerektiği şekli ile bir an önce açıklanmasını beklediklerini söyleyen Ertuğrul, "Pamuk üreticisi haklı olarak fiyatın bir an önce açıklanmasını istiyor. Fakat prim sistemi belli olmadan fiyat açıklamak, üreticiyi, kooperatifleri ve birliği zarar uğratabilir. Prim sistemi bugün belli olsa, biz de bugün fiyatımızı açıklarız. Fakat AB ile ilişkilerin yoğunlaştığı bu günlerde hükümetin prim sistemini açıklaması zor görünüyor. O yüzden bir aydan önce fiyatımızı açıklayamayız" diye konuştu.

Tariş, fiyatını açıklamadığı için borsa fiyatı olan 700-750 bin lira arasında tüccarın alım yaptığını söyleyen ve Tariş'in fiyatının ise kesinlikle borsa fiyatının altında olmayacağını garanti eden Ertuğrul, açıklanacak olan primin de borsa fiyatı ile maliyet arasındaki zararı karşılayan bir rakamda olması gerektiğini söyledi. Salihli Pamuk Tarım Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Ertuğrul, "Biz şu an ortaklarımızdan aldığımız ürünün karşılığı olarak kiloda 350 bin lira ödüyoruz. Fiyat açıklandığında, ortakların kooperatiflere olan borçları düşülerek ödeme yapacağız. Tariş olarak ortağımızın mağdur olmaması için elimizden geleni fazlası ile yapacağız. Ortaklarımızın ve üreticilerin bundan şüphesi olmasın. Onların zor durumda olduklarını biliyoruz. İçinde bulunduğumuz durumu hoş görmelerini ve biraz daha sabretmelerini İstiyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2005 Cumartesi 18:31:54
Güncelleme :8 Ekim 2005 Cumartesi 18:36:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?