18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Miniklerin şehir hayali

Manisa'nın Salihli İlçesi'nde ortaöğretim okulları arasında düzenlenen resim yarışmasında, öğrenciler şehirle ilgili hayallerini resme döktü.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası'nın 80. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri dağıtıldı. "Cumhuriyet'in 100. kuruluş yıldönümü olan 2023'te Salihli'yi nasıl görmek istersiniz?" konulu resim yarışmasında Fadime Bolkan İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Mustafa Özgür Boybay, 1000 YTL'lik ödülün sahibi oldu. En büyük hayali olan "bisiklet yolu"nu ve modern düzenlenmiş sokakları resim kağıdına döken Boybay, çağdaş bir kentte yaşama özlemini dile getirdi. Birincilik ödülünü ve başarı belgesini sunan Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Talat Zurnacı, "Yarının büyükleri ve yöneticileri olan sizlerin bugünden bize yön vermenizi istedik. Sizlerin istekleri Salihli'nin gelişmesi yolunda bizlere yol gösterecektir" dedi.

100'ü aşkın resim arasından ikincilik ödülüne değer görülen Deniz Tümer'e 500 YTL, üçüncü olan Sezer Semerci'ye 250 YTL'lik çek ve başarı belgeleri sunuldu. Mansiyon alan Coşkun Tuncel, Ali Nuri Aka ve Kübra Nur Özvural ile resim öğretmenleri de birer yarım Cumhuriyet Altını ile ödüllendirildi.

.
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2005 Çarşamba 17:17:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sezer SEMERCİ IP: 213.211.14.xxx Tarih : 21.07.2010 02:51:36

Evet salihli o zaman öyle görmek istedik ama şuan degişen hiç bir şey yok görünce gerçekten çok şaşırdım hayla inanamıyorum keşke şuan bu fırsatı bir daha bize verseler bu fotorafı çekenlere ve yayınlara teşekür ederim.