22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Sigarayı bırakmak artık daha kolay

Manisa'nın Salihli İlçesi Devlet Hastanesi bünyesinde oluşturulan 'Sigara Bırakma Polikliniği' vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Salihli Devlet Hastanesi doktorlarından Ayfer Tıraş, "Hastanemiz bünyesinde bir süre önce faaliyete başlayan Sigara Bırakma Polikliniği'nde tiryakileri sigaranın zararları konusunda aydınlatarak, ikna yöntemiyle bırakmalarını sağlıyoruz.

Gelen vatandaşlarımıza genel kan testleri ve akciğer röntgenleri çekilerek genel sağlık taraması yapılıyor. Böylelikle hastada başka hastalıklarda çıkabiliyor" dedi. Kişinin sigarayı bırakması için profesyonel destek alması gerektiğini belirten Dr. Tıraş, o zaman kendilerini güvende hissettiklerini söyledi.

Polikliniğe başvuran tiryakinin önce hazırlık döneminden geçirildiğini, bu dönemin de yaklaşık 2-3 hafta sürdüğünü kaydeden Dr. Ayfer Tıraş, "Hasta düşünsel yönden sigarayı bırakmaya hazırlanıyor. Hazırlık döneminde her gün bir önceki günden daha az sigara içmelerini ve yakın çevresinden destek almalarını, ayrıca düzenli spor yapmalarını istiyoruz. Spor sigaranın bırakılmasında kolaycı bir etkiye sahiptir.

 Daha sonra sigara bırakma tarihi belirleniyor. Belirlenen tarihten itibaren kesinlikle sigara içmemelerini öneriyoruz. Hazırlık döneminden sonra nikotin tedavisine başlıyoruz. Bu dönemde ise hasta nikotin çikletleri, nikotin bantları ve zyban ile tedavi ediliyor. İlk denemelerinde sigara bırakmayı başaramayan hastalar 2. ve 3. denemelerinde sigarayı bırakmayı başarıyorlar" diye konuştu

.
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2005 Cuma 23:27:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?