4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAĞLIK

Bakan Akdağ'dan hastane ziyareti

    Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Uşak'taki hastanelerde incelemelerde bulundu. Hastane bahçesinde vatandaşlarla sohbet eden Akdağ, bir vatandaşın şikayetlerini de dinledi.


Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Uşak Devlet Hastanesi ve Bir Eylül Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulundu. Hastane bahçesinde bulunan hasta yakınları ve hastalar sohbet eden Bakan Akdağ, Mesut Civan adlı bir sağlık personelinin şikayetlerini de dinledi ve daha sonra her iki hastanede de incelemelerde bulundu. Bakan Akdağ daha sonra Şeker Fabrikası yanında Özel İdare tarafından hastane yaptırılması düşünülen arsayı gezdi.
Belediye Başkanı Mesut Apaydın, bu araziyi otogar yapımı için kullanacaklarını belirterek, hastane yapımı için arsayı tahsis edemeyeceklerini söyledi. Bakan Akdağ son olarak Kanser Teşhis Hastanesi'nde de incelemelerde bulundu. Bakan Akdağ, henüz hizmete girmeyen Kanser Teşhis Hastanesi'ne girmek istediği anda görevli hastane kapısını bir türlü açamadı. Yaklaşık 5 dakika kapının açılmasını bekleyen Bakan Akdağ, "Habersiz geldik o bakamdan kapı açılmadı" yorumunu yaptı. 

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, burada gazetecilerin sorularını yanıtlayarak, "Her iki hastanemizde de poliklinik şartları tanzim edilmiş. Devlet hastanemizde bazı birimleri başka yerlere taşımak suretiyle kapasiteyi yükselteceğiz. Her iki hastanemizde hasta muayene eden her hekime birer oda tahsis edeceğiz. Yıl sonundan önce bunun tamamlanacağını tahmin ediyorum. Böylece hastaneye gelen hastalarımıza hekim seçme özgürlüğünü sunmuş olacağız. Şehirde Uşak'ta 150 uzmanımız var. Bunlardan hasta muayene inebilecekleri klinikliğe inmesini istiyoruz. Böylece vatandaşa verilen hizmetin kalitesi artacak. Bunun yanı sıra her iki hastanede de odalar koğuş tipi odalar. Bu odaları da aslında biz çok sevmiyoruz. Son 50 yıl içerisinde yapılan hastane binaların hemen hepsi koğuş tipi odalar var. Bu yıl içerisinde Uşak'ta bir genel il değerlendirmesi yapacağız. Hastaneleri görmek için Uşak'a geldim. Yataklarımızın sayısını değil hizmet kalitesini arttırmak istiyoruz" dedi.

Bakan Akdağ, gazetecilerin 'Uşak'ta Kadın Doğum Hastanesi yaptırmayı düşünüyor musunuz?' sorusu üzerine ise, "Bunun önemi yok. Şu anda Uşak'taki yatak sayısı Türkiye ortalamasının üzerinde. Önemli olan mevcut yatakların hizmet kalitesini arttırmaktır. Şu anda mevcut hastanelerimizde doluluk oranı birinde yüzde 70, diğerinde ise yüzde 60. Yani mevcut yataklarımızın doluluk oranları normal. Uşak gibi illerimizde hastane yapısını çok parçalı hale getirmek aslında yararlı olmuyor. Acil servis diğer laboratuar ve röntgen hizmetleri açısından sağlıklı olmuyor. Parçalı yapıdan kurtulmamız gerekiyor. Önümüzdeki dönemde kısa ve orta ve kısa derecede verilen hizmetlerin kalitesini arttırmaktır. Uzun vade de ise o özlediğimiz tek ve iki yataklı koğuş sisteminden kurtulmuş, banyosu tuvaleti olan bir hastane düşünülebilir. Ama bunu uzun vade de düşünüyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2005 Pazartesi 17:25:58
Güncelleme :31 Ağustos 2005 Çarşamba 16:28:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?