4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAĞLIK

Kalitesi belgelendi

Uşak Bir Eylül Devlet Hastanesi, yaklaşık 2 yıldır devam eden toptan kalite çalışmalarının ardından ISO 9001-2000 kalite Yönetim Sistem Belgesi'ni aldı.

Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Başhekim Dr. Erol Gilim, almaya hak kazandıkları ISO 9001-2000 kalite Yönetim Sistem Belgesi ile ilgili bilgi verdi.

Sağlık alanında müşteri memnuniyetini hedeflediklerini ve sağlık konusunun gelişmişlikle doğrudan alakalı olduğunu ifade eden Dr. Erol Gilim, "Uşak Bir Eylül Devlet Hastanesi, tüm personelin üstün gayret ve özverileri ile sürdürdüğü çalışmalar neticesi mutlu sona ulaştık. Uluslararası bir belgelendirme şirketi olan DNV tarafından yapılan belgelendirme denetiminden başarıyla çıkarak ISO 9001-2000 Kalite Yönetim Sistem Belgesi'ni almaya hak kazandık. Sağlıkta kalite, hasta ihtiyaç ve beklentilerinin tatmini olarak tanımlanmaktadır. Sağlıkta Kalite, dünyada gelişmişliğin göstergelerinden biri hatta en önemlisidir. İkinci basamak sağlık hizmetleri ise bu göstergenin en önemli parçasıdır. Ülkemizde, sağlık hizmetleri sisteminin çok önemli bir bölümünü oluşturan, 2. ve 3. basamak sağlık hizmetlerinin verildiği devlet hastaneleri en büyük hizmet sektörlerinden biridir" dedi.

Kaliteli tıbbi bakımdan söz edebilmek ve kaliteyi izleyebilmek için elde birtakım kalite standartlarının olması gerektiğini belirten Dr. Gilim, "Dünyada olduğu gibi ülkemizde de kendini gösteren hizmet sunumundaki kalite anlayışı, 1990'lı yıllardan itibaren gündeme gelerek modern yönetim uygulamaları çerçevesinde özel sektörden başlayarak, kamu sektöründe de kendini göstermeye başlamıştır. Toplam Kalite Yönetimi, bir hastanenin tüm kaynaklarını, tüm faaliyetlerini, çalışanların ve hastaların mevcut ve gelecekteki beklentilerini tatmin edecek, iş sonuçlarında mükemmelliği sağlayacak ve topluma olumlu katkılarda bulunacak şekilde yönlendirmesidir. Sağlık alanında yürütülen bütün faaliyetlerin, kalite, güven, yüksek verim, motivasyon, süreklilik, rekabet, ekip anlayışı ve kalite kültürü içinde gerçekleştirilmesi için tüm kaynakların etkin bir şekilde yönlendirilmesi ve çalışan memnuniyeti ile hasta beklentilerinin karşılanmasıdır. Ülkemiz için de hızlı değişim ve gelişmeyi yakalamanın bugün bilinen en iyi yolu, kurumlarımızda Kalite Yönetim Sistemi'ni beklemeden uygulamaktır" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2005 Çarşamba 14:13:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?