4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Arkadaşları için seferber oldular

Uşak Ömer Bedrettin İlköğretim Okulu'nun 7/A sınıfı öğrencisi Neslihan Türkmen (14) ve ailesinin, 15 gün önce engelli kardeşinin evlerini yakmasıyla her şeylerini kaybetmesi ve kiraya çıkmalarının ardından başarılı öğrenci için okul ve veliler seferber oldu.

Derslerinde başarılı olan Türkmen'in üzüntüsüne kayıtsız kalmayan öğretmenleri ve okul arkadaşları, durumu velilerine bildirerek harekete geçti. İmece usulüyle önce Türkmen ailesinin gıda ihtiyacı karşılandı, daha sonra ev eşyalarını almaya karar verdi.

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 3. Derman Sokak'ta bulunan Türkmen ailesinin evinde kimsenin olmadığı bir sırada engelli N.T.'nin (12) kibritle oynaması sonucu ev yanmıştı.

Maddi durumu iyi olmayan Sultan ile İsmail Türkmen'in diğer çocuğu Neslihan'ı, okul arkadaşları ve öğretmenlerini yalnız bırakmadı. Durum anlatılan 1/C sınıf annesi Birgül Ulushan, diğer velileri de harekete geçirdi. 7/A ve 1/C sınıfı öğrenci velileri toplanarak aileye yağ, peynir, makarna, nohut, fasulye, şeker, çay, çorba gibi çeşitli gıda yardımları topladı.

Yardımlar, öğrenci ve velilerin desteğiyle Türkmen ailesinin şu anda kirayla oturduğu Elmalıdere Sarmaşık Sokak'taki eve götürüldü. Bu sırada evin boş olduğunu gören veliler, bütün eşya ihtiyaçlarını da tespit etti.

Mobilya, elbise, ayakkabı ve yakacak gibi bütün ihtiyaçları karşılayacaklarını belirten sınıf annesi Birgül Ulushan, bunun için hayırseverlerle görüşeceklerini kaydetti. Ulushan, odun kömürü ise kendi aralarında para toplayarak alacaklarını ifade etti.

Yardım sırasında gözyaşlarına boğulan anne Sultan Türkmen ise velilere teşekkür ettiğini söyledi. "Allah kimseye bu zor durumu göstermesin." diyen Türkmen, soğuk havalarda evsiz kaldıklarını anlattı.

Akrabalarının yardımlarıyla ayakta kalabildiklerini ancak yetmediğini belirten Türkmen, engelli çocuklarının tedavi görmesi için Uşak Valisi Kayhan Kavas'tan yardım istedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün de okulun bu davranışını duyunca çok duygulandığını belirterek, geçen yıl başlattığı "Sen de bir öğrenci okut" kampanyası çerçevesinde başarılı öğrenci Neslihan Türkmen'in bütün ihtiyaçlarını karşılayacaklarını söyledi.

Öncelikle bir hayırsever bulacaklarını anlatan Düzgün, "Bilgisayar, dershane, giysi gibi yardımlar yapacağız. Ayrıca duyarlı öğrenci, öğretmen ve velilerimize çok teşekkür ederim. Böyle bir hayırseverlik göstermelerinden dolayı kendilerini kutluyorum ve destekliyorum." şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2005 Perşembe 11:52:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?