4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Basından, Vali Kavas'a nazar boncuğu

Uşak Gazeteciler Derneği (UGD) tarafından geleneksel hale getirilen kahvaltı sohbetlerinin bu haftaki konuğu Uşak Valisi Kayhan Kavas oldu. Uşaklı gazeteciler, sempatik tavırları ve kısa sürede yaptığı çalışmalar nedeniyle Vali Kavas'a nazar boncuğu taktı.

Uşak Belediyesi tarafından yaptırılan Huzur Park'taki Şelale Restaurant'ta gerçekleştirilen kahvaltılı sohbet toplantısında Vali Kayhan Kavas, ilin önceliklerini ve hayata geçirmek istediği projeleri hakkında bilgi verdi. Gazeteciler toplantı sonrası Uşak'ın yeni valisi Kayhan Kavas'a çalışmaları, sempatik tavırları ve kent halkıyla kısa süre içinde bütünleşmesi nedeniyle bir nazar boncuğu taktı. Dernek Başkanı Erdoğan Dernek tarafından takılan nazar boncuğunu sevinçle karşılayan Vali Kavas, memnuniyetini dile getirdi.

Toplantıda konuşan Vali Kavas, ekip ve şeffaflık içinde çalışmaya önem verdiğini belirterek, "Uşak'ta mutlu ve umutluyum. Ben, ekip çalışması ve ortak projelerin üretilmesinden yanayım. Çalışmalar açık ve şeffaf olmalıdır. Açıklık ve şeffaflık kafalardaki kuşkuları ortadan kaldıracağı görüşündeyim. Avrupa Birliği (AB) sürecindeki ülkemizde, uyumun yerel yönetimlerden başlayacağını düşünüyorum. Her il kendi içinde AB'ye altyapısı, çöp alanları, kirlilik sorunları, yeşil alanları ve tesisleriyle uyum sağlamalıdır. Çünkü devlet olarak sağladığımız uyum yeterli olmayacaktır. 3 Ekim'de müzakereler başladığında karşımıza çıkacak ilk sorular yerel bazda kentlerdeki yaşam standartları, doğaya olan saygımız gibi konular olacaktır. Biz bu anlamda Uşak'ta ciddi çalışmalar yapmak istiyoruz" dedi.

Uzun süredir gündemde olan ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da "Yolcu ve uçak bulun, alanı size tahsis edeyim" dediği Uşak Havaalanı için Ticaret ve Sanayi Odası ile (UTSO) çalışmalar başlattıklarını ifade eden Vali Kavas, "Havaalanı sorunu çok önemli. Artık Türk Hava Yolları'nın (THY) devlet eliyle kar amacı gütmeden uçuş dönemi bitti. Biz Uşak-İstanbul arası uçuşların başlatılmasını istiyoruz. Bu nedenle UTSO ile bir değerlendirme toplantısı yaptık. Aldığımız karar doğrultusunda İstanbul'daki uçak şirketleriyle İstanbul'a gidip görüşeceğiz. Havaalanı sorununu çözmek için teklif götüreceğiz. Bu sorunu mutlaka olumlu ya da olumsuz çözeceğiz. Burada daha çok küçük, 60-70 yolcu kapasiteli uçakların uçuş yapabilmesi imkanı üzerinde duracağız. Bu uçuşları sağlayabilirsek bakanlıkla görüşüp pistin uygun hale getirilmesini isteyeceğiz" şeklinde konuştu.

Kent için hayati derecede önem taşıyan konuların başında gelen karayolu ulaşımıyla ilgili görüşlerini de aktaran Kavas, "Öncelik, duble yollara verilmiş durumda. Ankara-İzmir karayolunda çalışmalar devam ediyor. Bu yolun Uşak ayağında ise Banaz yol güzergahında çalışmalar bitmek üzere. Uşak için çok önemli olan bir de Denizli karayolu bulunuyor. Bu yol aslında 2005 yılı çalışma programına alınmış. Bu yolda en son geçtiğimiz günlerde haber spikeri Mehmet Tacettinoğlu'nu yitirdik. Yol çizgileri kaybolmuş ve çok dar durumda. Denizli yolunun, Anadolu'yu sahile ulaştıran güzergah olması nedeniyle mutlaka iyileştirilmesi gerekiyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2005 Çarşamba 16:51:36
Güncelleme :10 Eylül 2005 Cumartesi 01:46:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?