4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Bedava elbise dikiyor

Yıllarca terzilik yaparak ünlü isimlere elbiseler diken İlhan Taşpınar, mesleğini şimdi kaldığı Uşak Huzurevi'nde arkadaşları için karşılıksız olarak devam ettiriyor.

İstanbul'da 40 yıl terzilik yapan 67 yaşındaki Taşpınar, eski İstanbul Emniyet Müdürü Necdet Menzil, eski vali Hayri Kozakçıoğlu, sanatçılar Ahmet Mekin ve Erol Evgin, ayrıca ismini hatırlayamadığı birçok ünlüyü giydirdiğini söyledi.

Taşpınar'ın ayrıca vatan, millet ve şehitler konulu yaklaşık 500 şiiri de bulunuyor. Yaklaşık 5 yıldır Trabzon, Kocaeli ve Çanakkale'deki huzurevlerinde kalan Taşpınar, son olarak Uşak Huzurevi'ne geldi. Buradaki terzi ve sergi odasında Atatürk, 1. Selim, Yavuz Sultan Selim, Türk askeri ve Türk bayrağı gibi resimleri çerçeveleterek satan İlhan Taşpınar, özellikle maddi durumu iyi olmayan huzurevi arkadaşlarına para almadan elbise dikiyor.

Taşpınar, "İstanbul Bağdat Caddesi'nde terzi dükkanım vardı. Orada birçok önemli ve ünlü kişiye elbise diktim. Şu anda emekliyim, paraya da ihtiyacım yok. Elimde iyi kötü bir dikiş makinesi var. Ramazan Bayramı'nda Uşak Valimiz Kayhan Kavas, huzurevimizi ziyareti sırasında bana bir sanayi terzi makinesiyle bir buharlı ütü sözü verdi. Onlar gelince, buradaki arkadaşlarımıza daha güzel elbiseler dikeceğim. 4 çocuğum var. Burada terziliğe devam etmeme imkan sağlayan Sosyal Hizmetler İl Müdürü Alper Sezer, Huzurevi Müdürü Ali Osman Kural ve Müdür Yardımcısı Hakan Güzelay'a teşekkür ediyorum" dedi.

Terzilik haricinde huzurevinde çerçeveli resim, bayrak, elişi, boyama, nakış, şiir, makale gibi faaliyetleri de olan Taşpınar, Çanakkale Huzurevi'nde yazdığı şiirleri kitaplaştırdığını kaydediyor. Taşpınar, "Uşak Huzurevimiz de 5 yıldızlı otel gibi tertemiz ve konforlu. Böyle bir yerde, ünlü isimlere elbise diken tecrübeli terzi olarak hizmet etmekten gurur duyuyorum" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2005 Pazartesi 12:31:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gül uğurlu IP: 78.161.96.xxx Tarih : 13.08.2008 19:27:44

benim kapalı yani tesettür kıyafet alacak durumum yok raslantı eseri elbiselere bakarken yazınızı okudum bir şans dedim bana bir elbise dikermisiniz