4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Çağlayan: Somut sonuca ulaşamadık

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Araştırma Komisyonu Başkanı ve Uşak Milletvekili Ahmet Çağlayan, "Lojman Cinayeti"nde somut bir sonuca ulaşamadıklarını belirtti.

TBMM Araştırma Komisyonu Başkanı ve Uşak Milletvekili Ahmet Çağlayan, "Lojman Cinayeti" olarak bilinen, eski milletvekili Erol Güngör'ün oğlu Mustafa Güngör'ün milletvekili lojmanlarında öldürülmesinin aydınlatılması amacıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonu olarak çalışmaları tamamladıklarını ve sonucun en kısa sürede hazırlanarak bakanlığa verileceğini söyledi.

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'nin cinayetin ardından devletin olayın aydınlatılması için üzerine düşeni yapmadığı gerekçesiyle Türkiye'yi izlemeye alarak Dışişleri Bakanlığı'ndan bilgi istemesi ve bakanlığın da komisyondan bu konu ile ilgili bilgi istediğini ifade eden Çağlayan açıklamasında, "Şu ana kadar Dışişleri Bakanlığı'na herhangi bir bilgi vermedik. Bugüne kadar komisyon olarak 4 ayda 124 kişiyi dinledik. Ayrıca daha önce incelenen delilleri tekrar inceledik. Bunun yanında daha önce hiç incelenmeyen deliller de incelendi ama herhangi bir somut bir sonuca ulaşamadık. Şu anda komisyonumuz raporu yazıyor. En kısa sürede tamamlayarak bakanlığa teslim edeceğiz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2005 Salı 16:34:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?