4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Emniyetten okullara sıkı takip

Uşak İl Emniyet Müdürü Ali Kalkan, 2005-2006 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte il merkezindeki ilk ve orta dereceli okullarda sıkı güvenlik önlemleri aldıklarını söyledi. Emniyet Müdürü Kalkan, okulların açılmasıyla birlikte okul çevresindeki güvenlik önlemlerini arttırarak terör, kaçakçılık, asayiş ve trafik ekiplerinin sürekli devriye gezeceğini belirtti.

Kalkan, "Okul önlerinde yüzlerce öğrencinin emniyetini sağlamak amacıyla güvenlik önlemlerimizi arttırdık. Okul önlerini merkez edinen kötü niyetli şahısların okullara yaklaşamaması için elimizden geleni yapacağız. Öğrencilerin huzurlu bir şekilde okullarına giriş çıkışlarını sağlamak için düzenli olarak kontrollerimiz devam edecek" dedi.

Öğrencilerin güven içersinde bulunmalarının büyük önem taşıdığını ifade eden Emniyet Müdürü Kalkan, "Okulların çevresinde toplanan kişilerin kimlik kontrolleri yapılarak işsiz, güçsüz vatandaşların okul çevresinde dolaşmamalarını sağlayacağız. Ayrıca dilencileri okul çevresinden uzak tutup, 18 yaşından küçüklerin girmesinin yasak olduğu yerlerde gerekli kontrolleri yaparak çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutmaya çalışacağız. Müdürlüğümüz bünyesinde 'Toplumsal Destek, Suç Analizi, Devriye Ekipler Büro Amirliği'ni içeren 'Önleyici Hizmetler Büro Amirliği'ni kurduk. Amirliğimiz 24 saat esasına dayalı olarak 8 devriye, 2 motorlu yunus olmak üzere toplam 10 adet motorize ekiplerin yanı sıra, bankalar önünde ve pazar yerlerinde yaya sivil ekiplerimiz görev yapıyor. Amacımız öğrencilerle birlikte tüm halkımızın huzurlu bir şekilde yaşamasını sağlamaktır" şeklinde açıklamalarda bulundu.
Uşak İl Emniyet Müdürü Ali Kalkan, ayrıca akşamları huzur ve asayiş uygulamaları da başlatacaklarını dile getirerek, vatandaşın güvenli ve huzurlu bir yaşam sürmesi için ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2005 Çarşamba 16:42:02
Güncelleme :20 Eylül 2005 Salı 08:19:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
karizma64 IP: 85.96.227.xxx Tarih : 16.09.2005 16:13:11
tek kelime ile begeniyorum uygullamalarını. uşakta iyi çalışmalar meydana getirdi. tv dende seyrettim kendilerini çalışmalarını dinledim guzel buldum. dusunce ufkunu genişleterek ve bizlere verdiği destekten dolayı kutluyorum. hizmetlerinin devamını diliyorum kendisine basarılar.