4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

En başarılı il müdürü

Uşak Çevre ve Orman Müdürü Ramazan Toker, ormancılık özel sektörünün geliştirilmesinde yaptığı çalışmalar nedeniyle Türkiye'deki en başarılı il müdürü seçildi.

Orman Mühendisleri Odası (OMO) tarafından Ankara'da gerçekleştirilen ödül töreninde Uşak, Manisa, Ardahan ve Artvin Çevre ve Orman il müdürleri yaptıkları çalışmalarla ödüle layık görüldü.

 OMO tarafından düzenlenen ödül töreninde, ormancılık özel sektörünün geliştirilmesine paralel olarak hizmet alımı konusunda taşra bazında yaptıkları başarılı çalışmalar nedeniyle bu ödüle layık görüldüğünü belirten Çevre ve Orman İl Müdürü Toker, "OMO, taşrada çalışan mühendisleri izleyerek kayda değer buldukları başarılı çalışmaları ve ormancılık özel sektörünün geliştirilmesine yönelik çalışmaları ödüllendiriyor. Biz Uşak olarak bu yıl ormanlarımızın korunması, daha iyi yararlanılması ve özelleştirme konularında güzel çalışmalar yaptık. Bu yıl 3 bin 500 hektar alanda ağaçlandırma çalışması yaptık. Bu alanlarda yapılan ağaçlandırma çalışmalarının bin 500 hektarlık kısmını özelleştirerek gerçekleştirdik. Bin 500 hektarlık alanın ağaçlandırılması için ihale açtık ve bu alanları denetlemek için de özel orman mühendisleri kullanarak maliyetimizi de düşürdük. Ağaçlandırma ihalesini kazananlar, 3 yıl sonra yüzde 85 başarı sağlamak zorunda. Yani diktikleri ağaçların yüzde 85'ini bize teslim etmek zorunda. Aksi takdirde hem adli mercilere başvuruyoruz hem de aldıkları ödenekleri geri istiyoruz. Şu ana kadar yaptığımız çalışmalarda herhangi bir sorun yaşamadık ve amacımız daha yeşil, sağlıklı bir çevre oluşturmaktır. Bu çabalarımız, ormancılık sektörünü de özele açmak anlamında önemli bir girişimdir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2005 Salı 08:01:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?