4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Frigya'ya havalimanı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Uşak Milletvekili Alim Tunç, Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak illerinin, ortak olarak kullanacağı havaalanı projesinin hayata geçmesiyle, bölgede büyük bir ekonomik hareketliliğin yaşanacağını söyledi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın talimatıyla bölge havaalanı için Kütahya'nın Altıntaş İlçesi yakınlarında bir dizi araştırma yapıldığını belirten Alim Tunç, inşa edilecek havaalanının bölgenin kalkınmasında önemli rol üstleneceğini belirtti.

Uşak Havaalanı'nın kısa vadede uçuşlara açılması için çalışma yürüttüklerini, ancak orta ve uzun vadede bölge havalimanının daha doğru bir yatırım olacağını ifade eden Tunç, "Uşak Havaalanı için çeşitli alternatifler üzerinde duruyoruz. Uşak'a üniversitenin kurulmasıyla yolcu potansiyeli gelişecek ve uçuşlar için bir zemin oluşacaktır. Ancak geniş gövdeli uçaklar giremediği ve fiziki yapısı müsait olmadığı için bakanlık buraya uzun vadede yatırım yapmak istemiyor. Uşak Havaalanı yerine Afyon, Kütahya ve Uşak'ın ortasına bir bölge havaalanı düşünülüyor. Bu projeyle ilgili Kütahya'nın Altıntaş İlçesi yakınlarında zemin etüt çalışmaları yapılıyor" dedi.

Kurulması planlanan bölge havalimanının hem ekonomik açıdan, hem de turizm açısından bölgeye canlılık sağlayacağını açıklayan Milletvekili Tunç, "Bilindiği gibi Afyonkarahisar son yıllarda termal turizm atağına kalktı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da bu bölge Frigya Termal Bölgesi ilan edildi. Bütün bu verileri üst üste koyduğumuzda Altıntaş mevkiine kurulacak havalimanının önemi ortaya çıkmaktadır. Yapılacak havaalanının 2007 yılı sonuna kadar bitirilmesi planlanmaktadır. Böylece Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak'ın havaalanı sorunları da çözülmüş olacaktır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2005 Cumartesi 20:22:22
Güncelleme :27 Ağustos 2005 Cumartesi 20:24:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?