4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Vali'den tonaj uyarısı

Uşak Valisi Kayhan Kavas, madencilerle biraraya gelerek tonaj uygulamasına uyulması konusunda uyarılarda bulundu.

Maden yüklü kamyonların tonaj uygulamasına riayet etmediği için yolların sürekli bozulduğunu söyleyen Vali Kayhan Kavas, denetimleri sıklaştıracaklarını söyledi.

Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü yemekhanesinde gerçekleştirilen toplantıya İl Genel Meclisi üyeleri, madenciler ve belediye çalışanları katıldı. Toplantı için 65 davetiye gönderdiğini ifade eden Vali Kavas, "Toplantıya gelmeyen arkadaşlara sitem ediyorum. 65 davetiye gönderdik sadece 16 madenci geldi" diyerek tepkisini dile getirdi. Geçen yıl çalışma yapılan yolların tekrar bozulduğunu ve yolların sık sık bozulması nedeniyle canının yandığını ifade eden Vali Kavas, "Bozulan yolları yapmaktan diğer işlerimize bakamıyoruz. Biz her yıl aynı yolları tamir etmekle uğraşamayız. Özel İdare imkanları çok kısıtlı. Herkes tonaj uygulamasına uyacak. Bu işin başka yolu yok. Bu konuda kararlıyız. Bugünden itibaren trafik denetimlerini arttıracağız. Madenci arkadaşlar tonaj uygulamasına uymadıkları için yollarda tahribat yüksek oluyor. Benim köylerimin yolları bozulduğu için canım yanıyor. Yasalara uymayanların canını bizde yakarız. Tonaja uygun yükleme yapmayan kamyonlara 188 YTL, maden şirketine de bin 900 YTL para cezasına çarptırılacak" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2005 Çarşamba 12:08:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gurbetçi IP: 85.98.162.xxx Tarih : 16.12.2005 12:55:42
sayın valim;önemli bir konu üzerinde çalışıyor.özellikle paşacıoğlu köyünde bulunan maden taşımacılığı esnasında tonajın kata kat üzerine çıkılyor.ve bu yoldan yaklaşık 6-7 köy ulaşım sağalamaya çalışıyor. insanların çektiği eziyeti siz düşünün. inşallah bumeseleyi çözersiniz.