1
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Uyuşturucu tacirlerine darbe

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, 'Fizan' adlı operasyonla uyuşturucu çetesini çökertti.

Edinilen bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, 6 aylık bir takip sonucunda uyuşturucu madde ticareti yaptığı öne sürülen bir çeteyi çökertti. Adıyaman'a uyuşturucu getiren ve satanlara yönelik istihbari çalışmalar neticesinde düzenlenen 'Fizan' adlı operasyonda, 9 kilo 100 gram esrar maddesi ile birlikte E.Ü., M.A., H.B., S.Y., M.N.Y. ve H.K. isimli şahıslar yakalandı. Polisin yaptığı sorgulama sonrasında çeteyle bağlantıları olduğu belirtilen M.T., Y.B., C.Ç. ve D.Y. isimli şahıslar da gözaltına alındı. Yakalanan şahısların evlerinde yapılan aramalarda 350 gram esrar maddesi daha ele geçirildi.

Adıyaman Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, çökertilen çetenin Adıyaman'da esrar ticareti yaptığını ve esrar maddesini kent merkezinde sattığını belirterek, "Sokak satıcılarına yönelik operasyonlarımız dur durak bilmeden devam ediyor. Adıyaman'da sokak satıcılarına göz açtırmıyoruz. Bu operasyonun en önemli özelliği, çetenin esrar maddesini Adıyaman'da piyasaya sürmesi. Çetelerin bazıları esrar maddelerini Batı illerine götürürken, bu çete hem kent piyasasına hem de Batı illerine sevk ediyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2008 Salı 18:54:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?