6
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Adıyaman eskrimin pilot ili

Türkiye Eskrim Federasyonunun, bu spor dalını yaygınlaştırmak için başlattığı pilot il uygulamasında, Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde 4 ayda 70 lisanslı sporcu yetişti.


Doğu ve Güneydoğu illerini kapsayan pilot il uygulaması kapsamında, Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde başlatılan eskrim sporuna kısa sürede yoğun ilgi oldu. 4 ay gibi kısa sürede 70 lisanslı sporcu yetiştiren antrenörler, ilginin her geçen gün arttığını dile getirdi.Halk eğitim merkezi spor kulübü ve özel bir spor kulübü bünyesinde çalışmaları sürdüren sporcular, Afyon'da yapılan yıldızlar A,B Türkiye Şampiyonasına katıldılar.


Türkiye Eskrim Federasyonunun il temsilcisi Hakan Hayber, "Doğu ve Güneydoğuda bir ilki gerçekleştirerek eskrim sporunu gençlerimize tanıttık. Gençlerimiz bu spora yoğun ilgi gösterdi.Antrenör Mefai Turgay ve Beden Eğitimi Öğretmeni Yılmaz Yıldırım tarafından yürütülen çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Adıyaman'da sadece Gölbaşı ilçesinde bu spor icra edilirken yakın zamanda bunu il merkezinde de faaliyete geçireceğiz. Adıyaman'ı yarışmalarda en iyi şekilde temsil edeceğiz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2007 Çarşamba 11:18:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?