1
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

'İşçiler sendikasız çalışmasın'

Tuzla Tersaneleri'nde meydana gelen iş kazaları nedeniyle Adıyaman'da sivil toplum örgütleri bir basın açıklaması yaptı.


Limter-İş Sendikası'nın yapacağı grevi desteklemek amacıyla KESK Adıyaman Platformu tarafından Demokrasi Parkı önünde bir basın açıklaması yapıldı. KESK Adıyaman Platformu adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Çağlan, Tuzla Tersaneleri'nde yaşanan işçi ölümlerine kimsenin sessiz kalmaması gerektiğini ve Limter-İş Sendikası'nın yapacağı grevi desteklediklerini söyledi.


Artık gazete manşetlerinde "Tuzla Tersaneleri'nde yine bir işçi öldü" haberlerini görmek istemediklerini belirten Çağlan, şöyle konuştu: "Duymayan kulakların, annelerin çığlıklarını duymasını, görmeyen gözlerin tersanelerde çalışan on binlerce işçinin yaşam şartlarını görmesini istiyoruz. Hiçbir işçinin sendikasız ve sigortasız çalıştırılmasını istemiyoruz. İşin her alanında yeteri kadar güvenlik önlemi alınmasını, çalışanların meslek bilgi bakımından tam yetiştirilmesini ve bu kurallara uymayan tersane sahiplerinin en ağır cezalarla cezalandırılmasını istiyoruz."

..
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2008 Pazar 15:45:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?