16
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Yıldızlar Basketbol Grup Müsabakaları sona erdi

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen ve 6 ilin katıldığı Türkiye Yıldız Erkekler Basketbol Grup Birinciliği müsabakalarında, Diyarbakır Güneydoğu Diclespor 10 puanla grup birincisi oldu.

Adıyaman Cumhuriyet Kapalı Spor Salonu'nda yapılan müsabakalara; Adıyaman, Şanlıurfa, Siirt, Batman, Mardin ve Diyarbakır illerinden takımlar katıldı. 3 gün devam eden müsabakalarda bütün takımlar büyük performans sergiledi. Çekişmeli geçen Türkiye Yıldız Erkekler Basketbol Grup Birinciliği müsabakaları, tek devre lig usulü yapıldı. Yapılan müsabakalarda 10 puan toplayan Diyarbakır Güneydoğu Diclespor, grup birinciliğini elde ederken; 8 puanla 2. Şanlıurfa Basketbol İhtisasspor Kulübü ve 6 puanla 3. Adıyaman Beden Terbiyesi Basketbol Kulübü oldu. Grup birincisi olan Diyarbakır Güneydoğu Diclespor, bölge birinciliği yarışmalarına katılmaya hak kazandı.

Törene katılarak kupaları dağıtan Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Bağcı, takımların müsabakalarda büyük centilmenlik örneği gösterdiğini belirterek, "Türkiye Yıldız Erkekler Basketbol Grup Birinciliği müsabakalarında centilmenlik örneği gösteren bütün katılımcı takımlarımızı tebrik ediyorum. Sporun barış, dostluk ve kardeşlik olduğunu bizlere bir daha göstermiş oldular. Gruptan lider olarak ayrılan Diyarbakır Güneydoğu Diclespor kulübünün de başarılarını diliyorum" dedi.

Kupa töreninin ardından sporcular, takım yöneticileri ve protokol üyeleri hatıra fotoğrafı çektirdi.

.
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2006 Pazar 14:15:41
Güncelleme :9 Nisan 2006 Pazar 14:20:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?