18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Başbakan'a sözleri imza ile hatırlatılacak

Hasankeyf Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu, Ilısu Barajı tehdidi altında bulunan Hasankeyf ile ilgili bir dizi eylem gerçekleştirme kararı aldı.Ilısu barajı tehdidi altında bulunan Hasankeyf için imza kampanyası başlatılması ve Başbakan Erdoğan’a Hasankeyf’i kurtaracağına dair sözlerinin hatırlatılacağı telgraflar gönderilmesi planlanılıyor.

 Derneğin 2. Başkanı Recep Kavuş, 25-29 Ağustos tarihleri arasında imza kampanyası düzenleneceğini ve Başbakan Erdoğan’a Hasankeyf’i kurtaracağına dair sözünün hatırlatılması amacıyla telgraf gönderileceğini kaydetti. Yönetim Kurulu adına bir açıklamada bulunan 2. Başkan Recep Kavuş, Dünya kültür mirası açısından önemli bir metropol kent konumundaki "Antik kent Hasankeyf’in 1. Derecede sit alanı olarak ilan edilmesine rağmen yapımı planlanan Ilısu barajı suları altında kalma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu belirterek, " Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan defalarca "Hasankeyf’in sular altında bırakılmayacaktır" sözüne rağmen Ilısu barajının yapımı eski proje ile inşa edilmesi ve Hasankeyfin sular altında kalması söz konusudur. Hasankeyfin doğal şekli ile korunması ve tanıtılması için yıllardır çaba sarf eden Hasankeyf Gönüllüleri Derneği olarak  Başbakan Erdoğan'a  sözlerinin hatırlatılması Hasankeyfin kurtarılması ve Ilısu Barajın yapımına başlanılması halinde Hasankeyfi sular altında bırakmayacak şekilde inşa edilmesi için Batman ve Hasankeyfte 25-29 tarihleri arasında bir dizi etkinlik düzenlenecektir." dedi.

 Derneğin ikinci başkanı Kavuş, eylem planlarını ise şöyle açıkladı:" 25-26-27 Ağustos 2005 günlerinde Sanat sokağı girişinde Her gün Saat:10.00 ile 19.00 saatleri arasında imza standı açılacaktır. 28 Ağustos 2005 tarihinde Hasankeyf ilçesinde 10.00 ile 18.00 saatleri arasında imza kampanyası çalışması yürütülecektir. 29 Ağustosta 2005 tarihinde saat:12.30 da Sn.Başbakan Erdoğan’a Hasankeyfin kurtarılacağına dair sözlerinin hatırlatılması ile ilgili Batman Postanesinden telgraf çekilecektir."

.
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2005 Çarşamba 14:26:08
Güncelleme :29 Ekim 2005 Cumartesi 12:15:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?