4
Mayıs
2024
Cumartesi
KADIN

Kadınlar toplanamadı!

Yerel Gündem 21 3. Olağan Kadın Meclisi toplantısı çoğunluk sağlanamadığı için ertelendi. Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler, siyasetin kirlendiğini ifade ederek, kirlenen siyaseti en iyi kadınların temizleyeceğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi cep sinemasında düzenlenen kadın meclisi toplantısı çoğunluk sağlanamayınca iptal edildi. 160 üyesi bulunan Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi toplantısına 30 üye katıldı. 30 kişiye rağmen toplantıyı düzenleyen ancak çoğunluk sağlanamadığı için karar alamayan Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler, Diyarbakır'da sorunların çözümü için kadınların el ele vermesi gerektiğini söyledi.

Kadınların tüm soruları yanıtsız bırakması ve proje üretememesinden yakınan Başkan Özsökmenler, meclisimizin çalışması için çalışma ve eylem programlarını hayata geçmesi için kadınların katkılarının olması gerektiğini belirterek, "Kadınlar siyasetten ürküyor. Hayatı dönüştürebilmek için siyasete girmek gerekiyor.

Kirlenmiş siyaseti en iyi kadınlar temizler. Ancak bu kirlenen siyaseti temizleyebilmemiz için siyasete girmemiz gerekiyor" dedi.
Toplantı katılımın az olması nedeniyle bayramdan sonraya ertelendi.

.
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2005 Pazar 11:28:58
Güncelleme :23 Ekim 2005 Pazar 17:40:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Nilgün CAN IP: 85.102.82.xxx Tarih : 2.11.2005 15:36:16
Bence kadınların siyasete girmesi yanında daha fazla gerginliği getirir.Kadınlarımızı yeteri kadar bilgilendirmeden oturmuş olan düzeni değiştirmeye kalkışmak onların daha fazla mutsuz olmasına neden olur.Onların önce sorunlar hakkında düşünebilmesi gerekiyor.Geçim sıkıntısı çeken bir yerde kadınların diğer konulara yönelmesi zordur.Herdaim geçim sıkıntısı diger sorunların önüne geçmiştir ve durum gösteriyorki yine geçmektedir.farklı bir çözüm yolu blunmalı...