7
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

"En büyük payı Diyarbakır aldı"

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, KÖYDES projesinin 2005 yılında hayata geçirdiklerini ifade ederek, "Bu hükümetimizin ve başbakanımızın vizyonunu Türkiye sevdasını gösteren bir projedir. Tarihte ilk defa köylere hizmet götürmek için bu kadar para ayrılmıştır. 2006 yılı içerisinde ise 2 katrilyon lira ayrıldı. Köy altyapısı, köy yolları ve içme suyu için bu para ayrıldı. Bundan en büyük payı Diyarbakır aldı. 2006 yılı için Diyarbakır'a 58.5 trilyon lira gönderdik" dedi. 

Bugün öğlen saatlerinde Türk Hava Yolları'na ait tarifeli uçak ile Diyarbakır'a gelen İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'yu havaalanında AK Parti Milletvekili Aziz Akgül, Vali Efkan Ala, Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya ve çok sayıda partili karşıladı. Daha sonra Valilik'e geçen Bakan Aksu, burada polis merasim mangası tarafından karşılandı. Aksu, Valilik makamında Efkan Ala'dan Diyarbakır'ın son durumu ile ilgili brifing aldı. Buradan AK Parti İl Başkanlığı'na geçen İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, partililere icraatları anlattı.

 Bakan Aksu, Diyarbakır'da örnek bir kongre yaptıklarını ve bu nedenle herkese teşekkür ettiğini ifade ederek, "Aziz millet bize 5 yıllığına iktidarı emanet etti. Sizden aldığımız güven ve destekle yine size hizmet etmek için 24 saat sizin hizmetinizdeyiz. 3 Kasım seçimleri 6 ay öncesi bir parti kurduk ve ilk defa bu kadar çok milletvekiliyle iktidar olduk. Size vaat ettiklerimizi yerine getirmenin gayreti içerisindeyiz. Başbakanımız seçimler öncesi 15 bin kilometre duble yol yapacağını söyledi. Muhalefet, 'parayı nereden bulacaksınız' dedi. Biz de 'hortumcuların parasını keserek, halkın parasını halka hizmet olarak aktaracağız' dedik. Bugüne kadar 7 bin kilometre duble yol yaptık. Bu yollar yapılmadan önce maddi hasarlı, yaralamalı ve ölümlü kazalarda yüzde 50'nin üzerinde azalma oldu" diye konuştu. İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Türkiye'de 175 bin toplu konut yapıldığını ifade ederek, "İktidarımız sonunda 250 bine çıkaracağız. 79 il ve 700-800 ilçemizde toplu konut faaliyetleri var. TOKİ aynı zamanda dar gelirliler için de ev yapıyor. Az bir peşinatla uzun vadeli bir ödemeyle ev sahibi yapıyor. Önemli bir konuda kamu çalışanlarını konut sahibi yapmak için çalışıyoruz. İlk olarak Emniyet çalışanları için TOKİ ile Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yaptığı bir anlaşma ile ilk Ankara'dan başladık ve aylık öder gibi bin 500 kişi kendi konutlarının sahibi oldu. Daha sonra öğretmenler ve birçok kamu kurumu TOKİ ile anlaşmalar yaptı. Birçok kurum da lojman ihtiyaçlarını bu şekilde gidermiş oldu" şeklinde konuştu.

"KÖYDES PROJESİNİ 2005 YILINDA HAYATA GEÇİRDİK"
Sağlık ve eğitim alanında dönüşüm olduğunu belirten Bakan Aksu, "Sağlıkta büyük bir dönüşüm projesi uygulandı. Hastaneler bir çatı altında toplandı. Şimdi vatandaşlarımız ister memur, ister SSK'lı, ister Bağ-Kur'lu, ister Yeşil Kart'lı kim olursa olsun istediği hastaneye giderek gerekli sağlık hizmetini alabiliyor. Hastanelerdeki kuyruklar sona erdi. Milli Eğitim'de yapılan büyük hamleler hem fiziki bakımdan dersliklerin artırılması, hem de eğitimin kalitesinin artırılması bakamından önemli adımlar atıldı. Bütün okullarımızda bilişim sınıfları açıldı. Yavrularımız artık internetle dünyayı takip edebiliyorlar, bilgi toplayabiliyorlar. Bu arada yardıma muhtaç 1.5 milyon aileye yakacak dağıtıldı. İlköğretim öğrencilerine ücretsiz kitap dağıtıldı. Bu yıl lise öğrencilerine de dağıtılacak. Kızlarımızın okula gitmesini teşvik için de annelerimizin hesabına eğitim yardımı paralarını yatırıyoruz. 0-6 yaş arası çocukları olan ailelere de sağlık yardımları yapıyoruz ve o çocukların sağlık kuruluşlarına götürerek, aşılarını yapmasını sağlıyoruz" dedi. 

Bakan Aksu, büyük reformları gerçekleştirdiklerini belirterek, "Kamu yönetimi ve yerel yönetimlerde de büyük reformlar gerçekleştirildi. Köylere hizmet götürme birliklerinin kuruluşlarına da vesile olan modern ve çağdaş yasalar çıkardık. Bu yasaya uygun olarak bütün ilçelerimizde köye hizmet götürme birlikleri kuruldu. KÖYDES projesi dediğimiz projeyi 2005 yılında hayata geçirdik. Bu hükümetimizin ve başbakanımızın vizyonunu Türkiye sevdasını gösteren bir projedir. Tarihte ilk defa köylere hizmet götürmek için bu kadar para ayrılmıştır. 2006 yılı içerisinde ise 2 katrilyon lira ayrıldı. Köy altyapısı, köy yolları ve içme suyu için bu para ayrıldı. Bundan en büyük payı Diyarbakır aldı. 2006 yılı için Diyarbakır'a 58.5 trilyon lira gönderdik. Hem Diyarbakır'ın buna ihtiyacı var, hem de Diyarbakır bu konuda çok başarılı bir il. Önümüzdeki hafta Van'da valilerimiz ile bu konuda bir toplantı yapacağım. Daha önce de Mardin'de bölge valilerimizle bu konuda bir toplantı yapmıştım. Hedefimiz 2007 yılı sonuna kadar içme suyu ve yolu olmayan köy kalmayacak. Ümit ediyorum 2006 yılı sonuna kadar Diyarbakır'ın bütün köylerinin yolu ve içme suyu yapılacak ve grup yolları da asfaltlanacak. Kırsala yönelik en büyük proje ve en büyük hizmettir" diye konuştu
.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2006 Pazartesi 00:37:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?