7
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

DTP ve bağımsız adaylar

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, gündemlerinde bağımsız adaylarla seçime girmenin olmadığını belirterek, "Halktan, 'oyumuz boşa gitmesin' şeklinde talepler geliyor ama biz bir siyasi partiyiz ve seçim hazırlıklarımızı sürdürüyoruz" dedi.

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul ve beraberindeki heyet, DTP Genel Merkezi'ni ziyaret ederek, Genel Başkan Ahmet Türk ve parti yöneticileri ile görüştü.

Tombul, burada yaptığı konuşmada, 2007 bütçesinde, halkın sıkıntılarının, yoksulların, işsizlerin taleplerinin karşılığının bulunmadığını savundu.

Ahmet Türk de toplumda adil bir dağılım olmadan demokratik bir toplum yaratmanın mümkün olamayacağını söyledi.

Türk, bir basın mensubunun, "Seçimlere bağımsız adaylarla katılacak mısınız?" sorusuna, gündemlerinde böyle bir tartışma olmadığı karşılığını vererek, şöyle konuştu:

"Biz bir siyasi partiyiz ve siyasi parti olarak seçimlere hazırlanıyoruz. Türkiye'de demokratik bir cephenin oluşmasını ve sol ve sosyal demokrat partilerin bu sorumlulukla ortaya çıkmasını istiyoruz. Ama Sayın Baykal'da bu yönde bir tutum göremiyoruz. Sayın Baykal'ın bir Prodi olmasını istiyoruz ama bunu başaramıyor."

Türkiye'deki yüzde 10'luk seçim barajının partiler önünde önemli bir engel olduğunu dile getiren Türk, "Halktan, 'oyumuz boşa gitmesin' şeklinde talepler geliyor ama biz bir siyasi partiyiz ve seçim hazırlıklarımızı sürdürüyoruz" dedi.

"CHP-MHP yakınlaşmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Türk, "Türkiye'nin yararına bir kutuplaşma değil. CHP'nin bugünkü görüntüsünü bütün Türkiye tartışıyor" yanıtını verdi.


aa
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2006 Çarşamba 14:49:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?