7
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

Diyarbakır'da "sistemsizlik" tartışması

yuıDiyarbakır İl Genel Meclisi toplantısında okunan Meclis Denetleme Kurulu raporu tartışmalara neden oldu. Raporda, birçok bölümde sistemsizliklerin yaşandığı ifade edilirken, kişilerin şifai emirlerle hareket ettikleri iddia edildi. 

Diyarbakır İl Genel Meclisi Haziran ayı 3'üncü bilişim toplantısı İl Özel İdare binasında yapıldı. 7 ana gündem maddesi ile başlayan toplantıda Meclis Denetleme Kurulu'nun İl Özel İdare ile ilgili hazırladığı raporun okunması, tartışmalara neden oldu.

 Raporu okuyan Meclis Üyesi Ekrem Demir, Özel İdare'de çalışan personel ve bir çok bölümde sistemsizliklerin yaşandığını dile getirerek, şifai emirlerle kişilerin istediği doğrultuda hareket etme durumunun söz konusu olduğunu söyledi. Kamu İhale Kanunu'nun 22/a maddesi gereği "doğrudan temin" hükmünün 'korkunç' bir şekilde ihlal edildiğini iddia eden Demir, ihaleden kaçmak ya da başka nedenlerden dolayı sürekli olarak bu kanunun farklı şekillerde işletildiğini ileri sürdü. 

Satış maliyeti 5 bin YTL olan bir aracın tamiri için 6 milyar lira verildiğini öne süren Demir, "Maddeye göre 'a' okuluna bir takım şeyler alınması gerekiyor, ama bu alımlar ihale ile değil şifai olarak yapılıyor. Bize ait olmayan onlarca araca benzin ve mazot veriliyor" dedi. İl Özel İdare'de en üstten en altta kadar herkesin ihmallere göz yumduğunu iddia eden Demir, kum ocakları ile ilgili olarak da, "Kum ocakları ile Diyarbakır coğrafyası yok ediliyor. Ocak sahibi 10 dönümlük bir arazi alıyor. Ama 100 dönümlük bir arazi üzerinde çalışıyor. Bu ocaklar yasal olan hiçbir kurula uymuyor" diye konuştu. 

Demir'in raporu okumasının ardından, bazı meclis üyeleri raporla ilgili adı geçen ya da sorumlu olanlar hakkında suç duyurusunda bulunulması önerisi yaptı. Rapor İl Meclis Başkanlığı'na sunuldu.
.
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2006 Salı 02:52:44
Güncelleme :6 Haziran 2006 Salı 03:32:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?